De eerste Zero Waste Market is een feit!

13:43

Wat een gekke weken zijn dit! Vol met leuke - en minder leuke - dingen. Afgelopen week gaf ik een deodorantworkshop en een training over duurzame gedragsverandering, begon de jurering voor de Trouw Duurzame 100 weer, was ik virtueel aanwezig bij een evenement in Limburg, kreeg ik heel vervelend nieuws én stond ik met het team van het Plasticdieet op de allereerste Zero Waste Market. En dat laatste schaar ik zéker onder de categorie 'leuke dingen'. Want het was zo tof om met gelijkgestemden te zijn. 

De Zero Waste Market werd georganiseerd door Olga, die ondertussen ook bezig is met het opzetten van een zero waste winkel in Amsterdam Noord (yes please!). Het evenement was onderdeel van de vierjarige verjaardag van De Ceuvel; een superleuke broedplaats in Amsterdam Noord. Terwijl buiten bieten- en weedburgers werden geserveerd en diverse bandjes optraden, stonden wij in een boot met onze kraampjes. 

Ga mee op Plasticdieet!

Marida, vrijwilliger bij Opgemärkt stond enthousiast mensen te werven voor het Plasticdieet, dat we dit jaar in september organiseren. We lieten zien hoe je lelijke plastic wegwerpproducten kunt vervangen voor mooie en duurzame alternatieven. Het was superleuk om te zien hoe mensen geënthousiasmeerd werden door ons verhaal en spontaan besloten om zich in te schrijven. Wil jij ook meedoen? Check dan www.plasticdieet.nl en schrijf je in. Hou ook vast 1 september in je agenda vrij, want dan organiseren we een megaleuk kick-off evenement. 

Zero waste ondernemers

Iets wat ik een paar jaar geleden nooit had durven denken was dat er meerdere zero waste ondernemers zijn die Nederland aan het transformeren zijn. 


Zo gaat de webshop van Inge, Bag-again, als een speer! Haar zoon helpt inmiddels mee met de bestellingen, omdat ze het in haar eentje niet meer voor elkaar krijgt. Goed teken toch? Wist je trouwens dat je met de code 'hzwp' een gratis fruitnetje bij je bestelling krijgt? 

Inge had alles uit de kast getrokken en verkoopt sinds kort in haar webshop ook de make-up van Boho Cosmetics. Nice!


Ook de borstels van The Bamboo Brush Society, het initaitief van Roger, waren op de markt. Vorig jaar sprak Roger tijdens het evenement van het Plasticdieet en sindsdien zijn we fan. 


Dat geldt ook voor het initiatief van Erica van DIY soap. Deze winkel in Amsterdam is echt een bezoekje waard. 


De Amersfoortse Sabrina van Basic Zero had haar marktdebuut. Kun je je voorstellen dat al deze spullen gewoon met het OV zijn meegenomen? Extra credits wat mij betreft!


Er was ook nog genoeg wat ik niet kende. Zoals deze eye-makeup remover doekjes van ReShape. Superzacht, waardoor ik bijna niet geloofde dat het van biologisch katoen gemaakt werd. En de shop van Inge (ja, er waren 2 Inges), Oodles & Pinches, waar ik binnenkort wat uitgebreider over wil schrijven!
Supercute zijn deze 'scrubbies', gemaakt door de moeder van Olga van hennep. 

Hou de website van Olga, https://www.thezerowastemarket.nl/, in de gaten voor meer info en de volgende editie van de markt! 


Liefs,
Nicky & Jessie

Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/hetzerowasteproject/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/hetzerowasteproject en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/anewzero en Twitter: @JessieAnz

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook