Houten bescherming voor je laptop

06:36


Soms komen we bedrijven tegen die hele mooie verantwoorde producten maken - en daar worden we enthousiast van. Woodcessories is zo'n bedrijf: kwaliteit staat bij hen voorop en de materialen die ze gebruiken zijn natuurlijk en hernieuwbaar. De producten worden met de hand gemaakt en behandeld met natuurlijke oliën en wax. Het hout komt van duurzame kap in Europa en Noord-Amerika en voor de aankoop van elk product wordt een boom teruggeplant (dat zijn er nu al meer dan 21.000). De verpakking is van gerecycled karton dat weer gerecycled kan worden. Ik vind de producten ook nog eens heel mooi en vond het dus supertof dat ik ze mocht testen!


Houten laptopsticker

De laptopsticker is gemaakt in Duitsland van FSC-hout - ik heb de walnootvariant gekozen, maar hij is er ook in bamboe of kersenhout. Het is een gek idee dat je een 'sticker' van hout hebt, maar het werkt wel. Het plakken is lastig (je wil hem precies recht hebben natuurlijk), maar je kunt de sticker er prima een paar keer afhalen als je scheef gaat. Het hout beschermt je laptop tegen krasjes en beschadigingen - en ziet er ook gewoon heel mooi uit. Het plakgedeelte is niet heel zero waste, maar omdat de sticker je laptop beschermt verleng je toch de levensduur van het product en dat vind ik wel belangrijk (zeker omdat de Macbook niet van mezelf is, maar van mijn werk).

Wollen hoes

De laptophoes die ik uitzocht is van wol en walnoothout. Ook deze hoes is handgemaakt in Duitsland. In de hoes is extra ruimte voor wat papieren en een visitekaartje. Mijn Macbook past er precies in, waardoor ik hem met hoes en al in mijn rugtas kan stoppen als ik meer spullen mee moet nemen. Dit is perfect, omdat mijn laptop dan beschermd is tegen stof (en kruimels van broodjes die ik in een netje haal als ik niks beters bij me heb).


Hoe bevalt het?
Ik kreeg de producten toegestuurd in kartonnen verpakking met een klein beetje plastic (zonde!). Ik gebruik de sticker en de hoes nu een paar weken en ben er heel blij mee. Natuurlijk vind ik ze erg mooi, maar het is ook fijn dat mijn Macbook extra beschermd is. De sticker is wat dunner dan ik dacht en beschermt dus alleen tegen krasjes en lichte stoten. Als ik hem laat vallen zal de sticker hem niet redden, wat ik wel jammer vindt. De hoes is wel heel fijn en stevig. Die vangt een val wel voor een groot deel op. Hij is niet zo groot, wat ik extra fijn vindt (ik heb een 13" scherm), maar er zit geen echte 'sluiting' op, alleen een flap. Dat had ik nog wel een goede toevoeging gevonden. Al met al ben ik zeer tevreden en zou ik de sticker en hoes zeker ook voor mijn eigen laptop willen hebben. Dat is helaas een Windows-laptop, dus daar zijn de producten van Woodcessories niet geschikt voor.

Wat vinden jullie er van?

Liefs,
Nicky & Jessie

PS de sticker en de hoes heb ik van Woodcessories gekregen om uit te testen en mijn ervaringen te delen. We hebben niet betaald gekregen om deze blog te schrijven en ik heb natuurlijk mijn eerlijke mening gegeven over de producten!

Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/hetzerowasteproject/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/hetzerowasteproject en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/anewzero en Twitter: @JessieAnz

You Might Also Like

1 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook