Guilt-free vakantie, dichtbij in de natuur kamperen

07:55

Nu het officieel lente is zijn wij weer van plan om regelmatig een paar nachten de natuur in te trekken. En dat kan prima dichtbij huis! Zo sliepen we eerder al in een tiny house op de Drentse hei, namen we ons tentje mee naar Groningen, huurden we een trekkershut vlakbij Deventer en namen we onze ouders mee naar een blokhutje in Zwolle. Dit jaar trapte ik (N) ons kampeerseizoen nóg dichterbij huis af: in Ermelo!

Vakanties in eigen land hebben ontzettend veel voordelen. Je verkleint je impact qua transport bijvoorbeeld enórm. Reizen, en met name vliegen, is één van de grootste veroorzakers van CO2-uitstoot. Door de trein te pakken verklein je je ecologische voetafdruk dus flink. Omdat ik dit keer nog geen 30km van huis zat ging ik naar Ermelo zelfs fietsen. Hallo guilt-free holiday!


Het huisje waar mijn vriend en ik verbleven was een duurzaam ontworpen Natuurhuisje. Op het dak liggen zonnecellen, in de badkamer staat een composttoilet en het huisje is te verwarmen met een pelletkachel. Maar ik koos het vooral uit omdat het er supermooi uitziet. Er is een gezellige vide met een tweepersoonsbed waarin je wakker wordt met uitzicht op het bos.
(Ik betaalde het huisje gewoon zelf, dit is geen gesponsorde post, maar ik ben gewoon heel enthousiast!)


Kamperen met slecht weer

Ik ben absoluut fan van slapen in een tent, maar omdat het eind maart nog wel erg onvoorspelbaar weer is (wij hadden de hele week regen..) was ik blij dat we een huisje hadden waarin we konden opdrogen.

Gelukkig is Nederland ook leuk met slecht weer. Een schaapskooi bezoeken in de regen is een goed excuus voor warme chocomel en door de bossen fietsen met tegenwind is een prima reden voor appeltaart of pannenkoeken.Zero waste vakantie

Naast de bestemming en de reis zijn er natuurlijk nog meer factoren die de impact van je vakantie bepalen. Daar proberen we altijd zoveel mogelijk rekening mee te houden door vooraf te zoeken wat er in de omgeving te vinden is. Zo wist ik dat er in Ermelo een Natuurwinkel was en zocht ik wat restaurants uit met biologische of vegetarische opties. Waar we uiteindelijk niet zijn geweest, omdat we besloten de suggestie van de eigenaresse van ons huisje te proberen. Alles dat we ter plekke wilden doen, deden we lopend of op de fiets (bijkomend voordeel van een fietsvakantie is dat je altijd een fiets tot je beschikking hebt!). En natuurlijk nam ik een mason jar, waterflesje, besteksetje, katoenen servet, een boodschappennetje en wat zakjes mee. Meer ideeën voor een guilt-free vakantie? We schreven eerder al een uitgebreide blogpost over zero waste op vakantie gaan, waarin je allerlei tips en suggesties vindt.

De servieskast kun je uitklappen tot eettafel (dit vond ik echt heel slim gedaan)
Het uitzicht vanuit ons huisje ♥
Ga jij wel eens op (mini)vakantie in eigen land?

Liefs,
Nicky & Jessie

Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/hetzerowasteproject/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/hetzerowasteproject en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/anewzero en Twitter: @JessieAnz

You Might Also Like

3 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook