Experiences, not things: Geitenyoga

18:32

Van crazy cat ladies naar crazy goat ladies 
Mocht je je afvragen wat voor ervaring je kunt geven in plaats van een cadeau (dat is onze favoriete zero waste cadeautip): denk eens aan geitenyoga! Ik bedoel... Yoga en geiten. Geiten! Nicky had al snel door dat dit een ultiem verjaardagscadeau voor me zou zijn en ze had gelijk. In ons gehuurde autootje reden we daarom op een zonnige zondagochtend naar de Wolweg (geen grap) in Stroe voor iets wat één van de gezelligste ochtenden van dit jaar zou worden.

Geitenyoga? Ieks

Yogadocente Irene Bakker van Geit&Yoga groeide op op een boerderij en haalde het Amerikaanse concept naar Nederland. Toegegeven: je moet wel een beetje tegen 'smerigheid' kunnen. Geitenyoga is namelijk letterlijk yogaposes doen tussen de (schijtende) geiten. Maar als je een beetje een dierenliefhebber bent wen je daar heel snel aan. Zeker als je wat van die superzachte jonge geitjes hebt geaaid. 

Yoga wordt een stuk leuker als er een geit aan je mat zit te knabbelen

Biologische geitenstal

De geitenyogales werd gegeven op biologische geitenboerderij De Groote Stroe. De boerin, Magda,  vertelde dat deze boerderij sinds 2000 biologisch werkt en ongeveer 100 geiten houdt. Dat is ontzettend weinig en uniek, want op de meeste biologische boerderijen lopen er een paar honderd rond (kun je nagaan hoe dat in een megastal is). De geiten kunnen buiten in gras-klaverweiden grazen, waardoor ze geen gek kunstmatig voer hoeven te eten. Ook worden ze elke dag twee uur geknuffeld (!) zodat ze extra lief zijn. De geiten worden gemolken voor geitenkaas, die onder andere op de biologische boerenmarkt in Utrecht te koop is. 


Na de les krijg je tijd om de geiten te knuffelen, een geitencappuccino te drinken en geitenkaas te proeven. Vooral Rob, Nicky's vriend, was helemaal weg van de snacks. Wij stortten ons op onze privétijd met de geiten. Die tijd liep bij ons een beetje uit... ;) 


Zou jij een keer geitenyoga willen doen? 

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook