OOTD: vintage met een Duitse twist

06:59


Het is alweer een tijdje geleden sinds we een OOTD-post (outfit of the day) hebben geplaatst. Gelukkig vind je op Instagram regelmatig onze schaamteloze selfies met uitleg over onze kleding. Vandaag licht ik twee Duitse merken uit die ik onlangs heb ontdekt. Ik combineerde de nieuwe merken met (niet op de foto) vintage items: een wollen jurkje uit een vintagewinkel in Parijs en mijn lange beige jas - ook uit een vintagewinkel in Parijs. 

PS: de links zijn niet affiliate en we hebben de producten gewoon zelf gekocht. Er is dus geen sprake van een samenwerking


Back(pack) me up here


Jeeeeej! Na máánden zoeken heb ik eindelijk een rugtas gevonden die: 
a) waterafstotend
b) biologisch
c) duurzaam
d) Europees
is. Ja. Dat is een aardig lijstje met eisen, dus het is niet zo gek dat het even duurde voordat ik de perfecte rugtas vond. En hoe leuk is het dat ik dankzij een oproepje op Instagram de perfecte tas vond? Thanks Lucie! Mocht deze rugtas trouwens niet helemaal jouw ding zijn: voor Voor de Wereld van Morgen schreef ik een artikel over andere toffe sustainable backpacks.

Al maanden was ik op zoek naar een grotere rugzak. Ik reis het hele land door en als zero waster heb je nu eenmaal wat meer bagage als je een dagje weggaat. Ik moest dus een tas vinden die niet van palstic was, maar wel waterafstotend. Die voldoende ruimte bood aan een flesje, laptop, oplader, powerbank, portemonnee, (kleine) camera en een bakje/zakje/tasje. De rugtas die ik uiteindelijk heb gekozen is die van het Duitse merk Melawear. De Ansvar I om precies te zijn

Rugzak van Melawear 

"Mela" betekent 'acting together' in het hindi en door het gebruiken van GOTS- en Fairtrade gecertificeerde stoffen probeert het merk zo milieuvriendelijk mogelijk te produceren. Door weinig modellen in grote oplagen te produceren kan de prijs relatief laag blijven. 

Volgende keer zal ik hem even netjes dichtrollen voordat ik een foto maak van de tas ;)

Schoenen van Werner

De schoenen zijn ook van een Duits merk (Werner) en kocht ik bij Studio JUX in Amsterdam. Dit schoenenmerk bestaat al sinds 1911. Het leer van de schoenen wordt chroomvrij en op basis van planten behandeld in Duitsland. De arbeidsomstandigheden zijn ook goed en de productie vindt plaats in Duitsland. Dat betekent minder transport (jeej!). Maar nog belangrijker: ze zitten zó lekker!Kende jij deze merken al?

Liefs,
Nicky & Jessie

Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/hetzerowasteproject/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/hetzerowasteproject en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/anewzero en Twitter: @JessieAnz

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook