OHNE II - Verpakkingsvrije winkel in Gent

06:20


Ook al gelooft Joeri het waarschijnlijk nog steeds niet: toen we afgelopen weekend naar Gent gingen voor een feestje, zat er per toeval een verpakkingsvrije winkel tegenover ons hotel! Natuurlijk moest ik meteen een kijkje nemen in Ohne II, de tweede verpakkingsvrije winkel van Gent. 

Buuuuuuuulk!

Als je me érgens blij mee kunt maken, dan is het wel met some good ol' bulk bins. Hoe meer bins op een rij, hoe beter toch? Zeker als ze gevuld zijn met de lekkerste (en meest bijzondere!) dingen. Denk aan gepofte quinoa, linzenrijst, maar ook allerlei soorten pasten, rijst, noten en granen. En als een verpakkingsvrije winkel chocoladenoten heeft, krijgt het van mij sowieso al bonuspunten. 


Homemade tortillachips, say what?

In de (grote) winkel vond ik ook fijne Le Parfait weckpotten met onder andere homemade granola en... tortillachips! Die móést ik natuurlijk even kopen om uit te proberen. Hoewel het meer naar mediterrane crackers smaakt dan tortillachips, waren ze toch behoorlijk goedgekeurd. En zeg nu zelf: dit hoekje ziet er toch echt té cute uit? 


Dat geldt overigens ook voor de kruidenpotjes. Ik wil dit in mijn nieuwe huis! Naast de 'gewone' kruiden vind je ook himalayazout in bulk: altijd handig. Qua olie is het assortiment ook echt heel fijn: naast olijfolie vind je onder andere walnootolie in bulk! 


Non-food zero waste items

Natuurlijk stond ik ook weer even met een RVS-tiffin in mijn hand. Ik heb mezelf ingehouden, maar als je nog op zoek bent naar een goede lunchbox kun je hier helemaal losgaan. Verder verkoopt OHNE ook shampoobars, bijenwasdoeken, Klean kanteen- en Dopperflessen, zakjes, sporks, wasnoten, vloeibare shampoo in bulk... Ik ben nu vast van alles vergeten. 


Gentse specialiteiten

Ook vind je in Ohne echte Gentse producten. Dan heb ik het niet alleen over de verse koekjes en burgers die achter de counter liggen, maar ook over Ginderella: gin van onkruid (lees hier meer over dit toffe product) en een alcoholische drank met vlierbloesem in een supermooie fles (helemaal links op de foto zie je de vlierbloesemfles). Daarnaast maakt deze verpakkingsvrije supermarkt gebruik van het superslimme flessensysteem van Jean Bouteille, waar we eerder al over schreven.  

Vegan in Gent

Zoals ik al zei gingen we naar Gent voor een feestje. Eveline, het gezicht achter Vegamuze, was namelijk jarig. Mocht je in Gent zijn, zorg dan dat je één van haar amazing vegan taarten proeft. Ik kon een vegan brownie meenemen voor Nicky (met courgette!) en mocht tijdens het feestje genieten van een volledig vegan Italiaans diner. Denk aan pasta met erwtenpesto (orzo pasta con peasto), homemade arancini, minipizza met vegan mozzarella (helemaal made from scratch), Siciliaanse tabouleh, malanzane en... vegamisu (vegan tiramisu met... bloemkool)! Oh, als ik er aan terugdenk ga ik weer kwijlen. Volg Eveline ook op Instagram.

Bulkwinkels zijn overal!

Benieuwd welke verpakkingsvrije winkels we allemaal al hebben bezocht? Hier vind je een overzicht! Naast onze favoriet in Amersfoort, werden we ook heel enthousiast van Bulk Market in Londen en Gram in Malmö

Wat is jouw favoriet? En wil je een keer naar deze in Gent? 
  


Liefs,
Nicky & Jessie

Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/hetzerowasteproject/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/hetzerowasteproject en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/anewzero en Twitter: @JessieAnz

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook