DIY gezichts- en bodycrème

07:28


We love DIY beauty! Het is makkelijk, snel en simpel te maken. Én je weet wat je op je huid smeert als je het gebruikt - wel zo fijn. Dit receptje, geïnspireerd op allerlei varianten die ik op Pinterest vond, wilde ik al heel lang uitproberen. Toen het écht koud werd en mijn huid nóg droger dan normaal (ik heb een extreem irritante huid) besloot ik daarom om de keuken in te duiken voor mijn DIY gezichts- en bodycrème.

De crème, het is best crème-ig, maar misschien is body butter een nog betere omschrijving, kun je helemaal naar jouw smaak aanpassen. Gebruik ingrediënten die je kunt vinden, die nog in huis hebt en die goed passen bij jouw huidtype. 


Wat heb je nodig:

 • Kokosolie: extra vergine, biologisch, koudgeperst - te koop bij de natuurwinkel en in de supermarkt
 • Sheaboter: beste kwaliteit, biologisch, extra virgin - te koop bij de natuurwinkel, Afrikaanse beautywinkels, online,  Ekoplaza, Holland & Barrett etc.
 • Cacaoboter: beste kwaliteit (food grade) - te koop bij de natuurwinkel, Afrikaanse beautywinkels, online,  Ekoplaza, Holland & Barrett etc.
 • Bijenwas: voor cosmeticagebruik. Wij halen dit bij een lokale imker. Vegans kunnen dit weglaten. 
 • Jojobaolie: online, Ekoplaza, Erica, Holland & Barrett etc.
 • Essentiële olie (optioneel): bijv. lavendel, sinaasappel of tea tree
Deze foto is gemaakt toen ik de crème net in het potje deed. Daarna zakt hij een beetje in, maar dat is niet erg.

En zo maak je het: 

Kies per ingrediënt hoeveel je nodig hebt. Als je het niet weet kun je het beste van de kokosolie, sheaboter en cacaoboter ongeveer evenveel doen en een klein beetje bijenwas en jojobaolie toevoegen.

Smelt de olie au bain marie in een pannetje totdat het helemaal gesmolten is. Meng de ingrediënten goed door elkaar. 

Laat afkoelen in de koelkast, minimaal een uur.

Doe de ingrediënten in een grote kom en mix met een mixer tot het fluffy wordt. Het moet een beetje op slagroom lijken. Dit duurt ongeveer 5 minuten. 

Doe de body butter in een potje en doe de achtergebleven restjes uit de kom meteen op je huid. Gebruik als dag- en nachtcrème of body butter.

Probeer ook eens onze DIY lippenbalsem - perfect tegen gebarsten lippen!

Liefs,
Nicky & Jessie

Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/hetzerowasteproject/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/hetzerowasteproject en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/anewzero en Twitter: @JessieAnzYou Might Also Like

5 reacties

 1. Fijn dat jullie hier een DIY van delen! Ik wil het graag proberen, maar begrijp niet helemaal wat jullie met olie bedoelen. De kokosolie en de jojabaolie?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ik me afvraag, al die grondstoffen koop je in aparte verpakkingen, en de producten hebben allemaal een maximale houdbaarheid. Dus je hebt afval, en misschien zelfs wel wat jojoba-olie bijvoorbeeld over na een jaar, omdat je elke keer maar een heel klein beetje hoeft te gebruiken. In welk opzicht, kijkend naar afval verminderen, is dit dan beter dan een voorgeproduceerd product kopen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. I second this, I just use jojoba oil for my face (so only 1 glass container). To make this you are left with at least 5 containers of waste. Don't mean to be negative, just genuinely curious :)

   Verwijderen
  2. Ik begrijp wat je bedoelt! Maar ik koop alles in glazen potjes en jojoba olie en bijenwas gebruik ik ook weer om bijenwasdoeken mee te maken. En kokosolie en jojoba olie gebruik ik ook weer voor deodorant. Je hoeft niet persé shea butter én cacao butter te gebruiken, ik gebruik alleen shea butter. Levenzonderafval.com en natural heroes verkopen veel in glazen verpakking. En als je zelf cosmetica maakt weet je precies wat erin zit..

   Verwijderen
 3. hoi, Ik heb dit recept nu tweemaal gebruikt. Alleen loop ik er tegen aan dat ik de butter niet opgeklopt krijg tot slagroom substantie. Het blijft een soort gelige boter.
  Als ik het op mijn huid smeer smelt het snel, maar blijft mijn huid wel vettig. En mijn huid droogt ook weer sneller uit na een tijdje. Kunnen jullie me advies geven? Dank!

  BeantwoordenVerwijderen

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl.

Facebook

Pinterest