Interessante crowdfundingprojecten die de wereld een beetje groener willen maken

09:11


Om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in duurzaamheidsland vind ik het leuk om af en toe crowdfundingsites in de gaten te houden (ook als ik helemaal niet van plan ben een idee te steunen of iets nieuws te kopen). Op Kickstarter vind je de meest uiteenlopende projecten, ik heb een paar interessante voor jullie uitgezocht. 

Sustain Yearly - tijdschrift vol tips en inspiratie voor een duurzaam leven
Toen we in Kopenhagen waren, zagen we bij Res Res (must visit!) een exemplaar van Sustain Yearly liggen. Een supermooi vormgegeven duurzaam magazine. Het was helemaal in het Deens, dus helaas hebben we het laten liggen, maar de makers zijn nu aan het crowdfunden, dus binnenkort is er hopelijk ook een Engelse versie. Het magazine heeft het cradle-to-cradle certificaat, wat betekent dat de productie volledig circulair is. In dit geval betekent dat papier van verantwoorde bosbouw, plantaardige inkt, closed-loop watersysteem (al het water dat tijdens de productie gebruikt wordt, wordt gezuiverd en hergebruikt), een composteerbaar tijdschrift en geen plastic cellofaan. Voor 20 euro kun je het magazine funden op Kickstarter (je krijgt dan de pdf/e-bookversie, voor de gedrukte versie komt er nog 14 euro shipping bij als je in Nederland woont).

Earth Technologies - de eerste zero waste surfboards ter wereld
We hebben niks met surfen, maar dit project trok toch mijn aandacht. Earth Technologies maakt eco surfboards, maar zijn nu een crowdfunding gestart om de eerste zero waste surfboards ter wereld te maken. Dat doen ze door onder meer een board recycling programma en een permanente oplossing voor al hun afval. In eerste plaats door hergebruik, maar ze zetten bijvoorbeeld ook wormen in die piepschuim en hout eten. Je kunt dit project nog 12 dagen funden op Kickstarter.

Be-Bamboo - 100% natuurlijke sportleggings
Ik heb vorig jaar heel hard gezocht naar een duurzame yogalegging voor Jessie. Ik wilde niks met gerecyclede PET-flesjes of ander hergebruikt nylon/polyester (want microplastics) en dan is de keuze heel beperkt. Uiteindelijk vond ik een mooie legging van een bamboe/katoenmix, maar de leggings van Be-Bamboo zijn echt ontworpen als sportlegging en dat is eigenlijk nog nét iets handiger. Vanaf 62 euro kun je de leggings kopen via Kickstarter.

Ook leuk
Nerdy Undies - bamboe ondergoed uit Canada 
Trash Canyon - een documentaire over een vuilnisman die een jaar lang zero waste gaat in Hawaï (en inzicht wil geven in zero waste en onze psychosociale verbinding met consumerisme)
Zero waste gezichtsmaskers - de studenten van Enactus (University College Utrecht) willen zero waste face paste maken
Roka bracelets - handgemaakte armbanden van hergebruikt zilver uit Zweden. Ze zijn niet goedkoop, maar deze had ik best voor Valentijn willen krijgen ;)


Liefs,
Nicky & Jessie

Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/hetzerowasteproject/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/hetzerowasteproject en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/anewzero en Twitter: @JessieAnz

You Might Also Like

1 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook