Zero waste stedentrip: Parijs

07:14


J'adoooooooore Paris! In deze stad begon mijn zero waste avontuur en ik kon dan ook niet wachten om mijn lievelingsplek weer te bezoeken. Deze keer met Joeri, die nog nooit (!!) in Parijs was geweest. Parijs is super zero waste friendly op gebieden waar Nederland nog wat kan leren en ik heb dan ook superveel spijt dat ik niet naar dé zero waste organisatie ben gegaan (maar goed, dan heb ik nog een reden om terug te keren). 


Vervoer

Het fijne aan Parijs is dat je er zó bent. Met de Thalys vanuit Rotterdam is het maar een paar uurtjes! Op het station haalde ik een koffietje in mijn eigen mason jar. De eerste zero waste win! Volgende keer moet ik alleen twee jars meenemen, want nu had Joeri wel een wegwerpbeker. Ik ben gewend om met Nicky weg te gaan, die natuurlijk altijd voorbereid is en haar eigen jar mee heeft ;) 

Voor dat we het wisten stonden we in... Frankrijk!

Bulk is beautiful!

Overal in de biologische winkels vind je bulk taps, vaak met papieren zakjes. Uit ervaring weet ik dat het over het algemeen geen probleem is om je eigen zakje te laten vullen, hoewel je niet altijd het gewicht van het zakje van het totaalgewicht af kunt laten trekken (althans, waarschijnlijk hangt het ook af van hoe goed je Frans spreekt, haha!)


Lekker slapen

Eerder schreef ik al heel verwachtingsvol over ons hotel en de overwegingen die we daarbij in acht nemen - en kijk wat een beauty! Ons hotel was precies wat we er van verwacht hadden (helaas waren de shampoo en zeepjes wel in plastic en stonden er plastic glaasjes in de badkamer, maar dit heb ik als tip aangegeven om te verbeteren) en lag in een leuke buurt. En met leuk bedoel ik leuk, want een superfijn biologisch restaurant was op loopafstand! Voor overige details over het hotel kun je het beste ons vorige blog bekijken, of Green Hotels Paris opzoeken. 


Snacks

Het fijne aan Parijs is dat je op elke straathoek een boulangerie vindt. Én natuurlijk dat je er macarons hebt! Ik wist van mijn vorige tripjes nog in welke winkel ik het makkelijkste macarons in mijn eigen zakje kon krijgen en moest me inhouden om niet de hele winkel leeg te kopen. De macarons die ik voor Nicky mee naar huis nam bewaarde ik in mijn mason jar (even geen coffee to go op de terugweg dus) zodat ze langer goed bleven. 


Food

We besloten zo veel mogelijk in echte restaurants te eten, met echt bestek (afgewisseld met lunch van de bakker, want Parijs is niet alleen heel mooi, maar ook très cher) om zoveel mogelijk waste te voorkomen. De servetten probeerde ik niet te gebruiken of vuil te maken zodat ze weer opnieuw gebruikt zouden worden (Bea Johnson geeft ze zelfs met een groots gebaar terug aan de serveerster, maar dat vind ik een beetje gek als ze er al liggen), maar dat is natuurlijk vooral hopen.Gelukkig staan de servetten ook vaak in een potje en hoef je ze dus helemaal niet te gebruiken. 


Zéro déchet!

In Parijs is zero waste, zéro déchet, een stuk algemener dan in Nederland. In de biologische supermarkt spotte Joeri zelfs twee boeken over zero waste - en allerlei toffe items zoals de zero waste box waar Janna een tijd geleden een blog over heeft geschreven. Ook is er, zoals ik in het begin al kort noemde, een heus Maison du Zéro Déchet in Parijs. Hoe cool is dat? 


Mocht je dus nog op zoek zijn naar een leuke vakantiebestemming: Parijs!
Eerder schreven we al over de fijnste hotspots in Parijs en mocht je het leuk vinden: dit was mijn kleine tiny appartment toen ik er nog woonde. 

Liefs,
Nicky & Jessie
Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/hetzerowasteproject/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/hetzerowasteproject en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/anewzero en Twitter: @JessieAnz


You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook