Een duurzaam hotel: onze 3 overwegingen

16:58


Een tijdje geleden was ik (J) met mijn vriend Joeri naar Keulen (lees hier meer over ons tripje) en volgende week gaan we naar mijn lievelingsstad Parijs. In beide plaatsen hebben we een tof en duurzaam hotel gevonden en ook als ik met Nicky op reis ga, checken we de duurzamere opties voordat we een hotel boeken. Vandaag laten we je zien waar we op letten. 

Concept

In Parijs logeren we in Green Hotels Paris: één van de weinige hotels die worden genoemd als duurzame bestemming in de stad van de liefde.  Zoals de naam al doet vermoeden zijn in dit hotel veel bewuste keuzes gemaakt. Zo is het ontbijt biologisch, heeft de buitenkant van het hotel een groene plantenmuur en een natuurlijk geluids- en isolatiesysteem van kurk, zijn alle lampen van LED, de matrassen van biologisch katoen (nog niet in alle vestigingen), de doucheproducten biologisch (hoewel we natuurlijk gewoon onze eigen shampoobars meenemen), het papier wat gebruikt wordt gerecycled en een groene energieleverancier. Voor de vestiging bij het stadium is een 'groen' heetwaterproductiesysteem op basis van een solarpomp geïnstalleerd en hebben bijna alle vestigingen oplaadpunten voor elektrische auto's. 

Details

Zijn alle koekjes en ontbijtproducten verpakt? Moet je iedere dag je handdoek vervangen of kun je er ook langer mee doen? Is de shampoo een klein monster of een dispenser? Staan er plastic bekertjes in de badkamer? Alle details tellen mee bij het kiezen van een groen hotel. Helaas kun je verreweg het merendeel van de hotels pas checken als je er bent - maar het is zeker handig voor een eventueel vervolgbezoek.


Prijs

Natuurlijk willen we het liefst in een superecohotel verblijven, midden in de stad en met fantastische features - maar dat laat onze portemonnee simpelweg niet toe. Daarom nemen we altijd de prijs in overweging als we een hotel kiezen. In Kopenhagen belandden we daardoor bij een supertof ecohostel, midden in een natuurgebied, maar op een kwartiertje fietsen langs de stad. In Malmö namen we genoegen met een hele kleine (maar superslim ingerichte) kamer op een goede locatie en in Parijs besloten we ook dat €400 per nacht gewoon niet het mooie hotel waard was (mocht wel budget hebben: this is what I'm talking about


You Might Also Like

2 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook