De leukste zero waste namen

07:52Overal ter wereld duiken (gelukkig!) zero waste winkels op. In de afgelopen jaren hebben we er al heel veel bezocht - en kwamen we de leukste namen tegen. Deze ondernemers verdienen wat ons betreft de 'beste-zero-waste-naam-award'.

Content 

Van de naam alleen al word je blij, en dan heeft hij ook nog eens een dubbele betekenis! Want naast dat het bij deze shop alleen om de inhoud (content) gaat, zorgt het ook voor die onmisbare smile die je bij de zero waste lifestyle cadeau krijgt. Daar worden we content van ;) 

Wat: zero waste winkel in Leuven
Bezocht: nee, maar op de wishlist! Meer info: website en facebook

Tiny Leaf

Het logo - een klein blaadje - en de hele uitstraling spreken zeker mee, maar het leukste aan deze naam vinden we dat álles in dit restaurant (tot het kleinste blaadje aan toe) wordt gebruikt. 

Wat: zero waste restaurant in Londen
Bezocht: nee, dus we moeten nog een keer naar Londen! Meer info: instagram

Wild Minimalist

Wat ons betreft zijn deze twee woorden superkenmerkend voor de zero waste lifestyle, en daarnaast ademen ze meteen de goede vibe. Oh, en het logo is ook heel schattig, dus misschien heeft de jury zich daar een klein beetje door laten beïnvloeden ;) 

Wat: zero waste webshop in Amerika


GRAM

Deze naam laat perfect zien dat je bij zero waste winkelen precies je eigen hoeveelheid kunt kiezen. Bovendien staat het ook héél mooi op een tas (Nicky kon het niet laten om er eentje te kopen). Niet onbelangrijk: één van de gezelligste zero waste winkels die we bezocht hebben. 

Wat: zero waste winkel in Malmö
Hier koop je geen verpakkingen, maar producten. En initiatiefnemer Ramon stopt ze persoonlijk in een pot voor je! VerPot is de eerste online verpakkingsvrije supermarkt. Nu nog alleen in Leiden, maar straks hoor je deze naam waarschijnlijk overal! 

Wat: online zero waste supermarkt in Leiden

LØS 

Ook deze naam is wat ons betreft een winnaar: de O met het streepje erdoor lijkt op een nul én een 'stopbord' en als je het hardop uitspreekt (doe maar), klinkt het ook nog eens heel gezellig. Die Scandinaviërs weten wel hoe ze namen moeten bedenken ;) 

Wat: zero waste winkel in Kopenhagen

Wat is jouw favoriet? Weet je er nog meer?

Liefs,

Nicky & Jessie
Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/hetzerowasteproject/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/hetzerowasteproject en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/anewzero en Twitter: @JessieAnz


You Might Also Like

1 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook