Onze goede voornemens

07:52


Happy New Yeaaaar! Hóé bizar dat het al 2018 is - en dat we 4 (!) jaar geleden (eind 2014) onze zero waste journey begonnen. Het lijkt wel alsof het gisteren was dat we voor het eerst met onze eigen zakjes naar de supermarkt liepen, maar tegelijkertijd voelt het tegenwoordig ook zó natuurlijk aan dat het ook lijkt alsof we dit ons hele leven al doen. Goed verhaal, toch?

Maar goed... Bij een nieuw jaar horen natuurlijk goede voornemens. Het afgelopen jaar lieten we ze een beetje aan ons voorbij gaan, maar dat kwam ook omdat we nog druk bezig waren met onze duurzame voornemens uit 2016. Maar dit jaar hebben we wél een lijstje opgesteld met onze doelen voor 2018. We delen er een aantal.  

Samen
 • Een boek schrijven. Dit jaar staat echt in het teken van ons boek. En dat is maar goed ook, want dit najaar moet het al in de winkels liggen! We zijn al druk bezig met schrijven en schrappen, maar hebben dit jaar écht als boekjaar bestempeld. In ons huis hangt een planning waar je niet omheen kunt en in onze agenda staat iedere week een dik groot blok ingepland. 
 • De zero waste movement groter maken. Dit is eigenlijk geen goed voornemen, maar een #lifegoal. Dit jaar willen we de movement groter maken door onze (nóg betere) editie van het Plasticdieet, leuke lezingen en nog wat andere middelen die we nog even geheim houden. In 2018 kan niemand meer om zero waste heen! 
 • Ons bedrijf uitbouwen. Naast alle activiteiten voor ons blog - wat we allemaal vrijwillig doen - hebben we ook een eigen bedrijf. Vanaf nu is Nicky ook meer beschikbaar voor het bedrijf en dat betekent: dubbel zoveel kracht om impact te maken! We hebben ontzettend toffe projecten op de planning en zijn druk bezig met het uitbouwen van A new zero, zodat we er uiteindelijk allebei een inkomen uit kunnen halen én meer flexibiliteit hebben voor het blog. Dat is voor jullie dan natuurlijk weer heel fijn. 
 • Ons blog een boost geven. Door de hectiek van de afgelopen maanden hebben we niet de aandacht aan het blog kunnen geven die we wilden. Daarom willen we in 2018 meer focussen op Het Zero Waste Project. Concreet houdt het in dat we vlogs opnemen (note to self: als het buiten nog licht is), toffe artikelen schrijven en meer regelmaat hebben. En je weet het: als je verzoekjes hebt, kun je altijd mailen! 


Nicky 
 • Meer tijd in de keuken doorbrengen. Stiekem vind ik koken, bakken en nieuwe dingen uitproberen in de keuken best leuk, maar ik maak er nauwelijks tijd voor. Dat overcompenseer ik elk jaar door tijdens Kerst een veel te uitgebreid menu samen te stellen (denk 6 gangen met elk meerdere gerechten..), maar de rest van het jaar kook ik eigenlijk zelden of kies ik vooral voor snel en praktisch. Dat moet dit jaar anders. Ik wil wat meer tijd besteden aan wat ik nu eigenlijk eet. Met als bijkomend voordeel dat ik meteen gezonder kan snacken.
 • Focussen op praktische hobbies. Ik heb twee naaimachines en ik heb besloten dat ik die in 2018 toch echt wat vaker moet gebruiken. Ik besteed zoveel tijd achter schermpjes (voor mijn werk, op instagram, op Netflix, het gaat maar door) en dat is natuurlijk helemaal niet goed. Daarom wil ik meer tijd vrijmaken voor praktische dingen. Het liefst zou ik meteen een cursus houtbewerking of overleven-in-het-wild doen en mijn eigen huis bouwen. Maar het lijkt me verstandiger om te beginnen met eindelijk écht leren naaien.
 • Mijn eigen tijd indelen. Na de afgelopen jaren fulltime 9-to-5 banen (nou ja, meestal 8-to-6) gehad te hebben, ben ik nu ontzettend blij dat ik mijn tijd iets flexibeler in kan delen. Ik werk in 2018 minder uur in loondienst en dat betekent dat ik niet meer elke dag de hele dag op kantoor hoef te zitten. Ik ben veel productiever als ik meer vrijheid heb, dus ik kijk hier heel erg naar uit.
 • Meer tripjes maken. Ik heb geen wereldreizen nodig om gelukkig te worden, maar van een weekendje kamperen in Groningen, een nachtje in een tipi slapen of een dagje duurzame hotspots in een andere stad bezoeken word ik enorm blij. Een andere omgeving geeft energie en er zijn zoveel leuke plekken om te bezoeken! En niet alleen in Nederland, in de zomer wil ik heel graag weer naar Scandinavië, want dat blijft stiekem toch mijn favoriete bestemming.


Jessie
 • Healthyear 2018. Misschien wel het meest standaard goede voornemen ooit, maar wel eentje waar ik altijd mee bezig ben: fit worden. Dit jaar moet het afgelopen zijn met alle excuses en wil ik me écht gaan richten op mijn eigen gezondheid. Dat betekent: alleen nog maar écht lekkere taart eten, mijn fijne yogaroutine uitbouwen, vaker mijn meditatie-app openen, veel vers eten koken en... nogmaals... gewoon van die niet-zo-lekkere snacks afblijven. Zeker met de nieuwe plannen en projecten die op stapel liggen is het superbelangrijk dat ik ook op mijn gezondheid blijf letten. Ik heb namelijk al snel de neiging om te versloffen en mijn werk voor alles te zetten, maar uiteindelijk heb je daar natuurlijk alleen jezelf maar mee. Ik zit overigens te denken om er een kleine blogreeks aan te hangen als extra motivatie, maar ik weet niet of jullie daar op zitten te wachten. Laat het me maar weten! 
 • Nieuwe huisgenoot. Na 2 jaar met Nicky te hebben gewoond, ben ik met mijn vriend Joeri nu aan het kijken naar een eigen huurhuisje. En dat is nog niet zo eenvoudig, dus mocht je nog iets in de regio Utrecht weten...? Ook dit samenwonen is weer een 'strategische' stap. Nu Nicky en ik dit jaar meer doordeweeks overdag gaan samenwerken, is het goed om privé wat meer afstand te nemen. Eerst was het natuurlijk superhandig om even alle zakelijke dingen door te nemen terwijl ik aan het koken was en Nicky uit haar werk kwam, maar vanaf dit jaar kunnen we meer 1-op-1 momenten plannen tijdens de werkdag. Dat betekent ook dat we (als het goed is) meer vrije tijd hebben in de avonden en weekenden. Ik kijk daar zó naar uit! 
 • Meer naar buiten. Niet alleen meer weekenden in het bos besteden (mijn favoriete hangout op een zondag), maar ook naar meer evenementen. Het afgelopen jaar ging ik bijvoorbeeld naar de Europese Plasticconferentie, Duurzame Week, Patagonia Agents for Change, Dutch Earth Week en de screening van A Plastic Ocean, maar dit jaar wil ik nóg meer wereldverbeteraars ontmoeten en interessante bijeenkomsten bezoeken. Ik begon dit goede voornemen met de screening van An Inconvenient Sequel van Al Gore (binnenkort meer hierover), maar dat is nog maar het begin. Kom maar op met die leuke evenementen!  
 • Nieuwe skills leren. Mijn Franse taalkennis bijspijkeren en misschien eindelijk eens verdiepen in animatie; deze twee dingen staan ook ieder jaar weer op mijn lijstje. Maar... ik weet inmiddels ook dat ik érgens ook nog wat tijd om gewoon te Netflixen moet hebben ;) 
Heb jij goede voornemens? Zo ja; wat zijn ze? Of nog op zoek naar goede voornemens? Bekijk eens onze blogreeks over drie dingen die je nu kunt doen om de wereld te redden

Liefs,

Nicky & Jessie
Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/hetzerowasteproject/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/hetzerowasteproject en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/anewzero en Twitter: @JessieAnz

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook