Bulk Market: verpakkingsvrij winkelen in Londen

08:51

Bulkwinkels poppen overal op en daar worden wij zó blij van! In september dit jaar opende er eentje in Londen en aangezien wij daar in oktober een weekje waren kon een bezoekje natuurlijk niet uitblijven..


De zero waste shop 'Bulk Market' is klein, maar fijn. De eigenaresse opende de winkel om het voor mensen makkelijker te maken zero waste te leven. Net als wij is ze geïnspireerd door Lauren Singer, en heeft zij ervoor gezorgd dat ze zelf ook besloot over te stappen op een afvalvrije levensstijl.

Bulk Market ligt wel een eindje uit het centrum van Londen, maar is prima te bereiken met de overground. De wijk is nu nog een beetje een achterbuurt, maar wel eentje die hip aan het worden is. Zo zit er naast de zero waste store een cactuswinkel. Dat zegt genoeg toch? ;)Bij Bulk Market kun je terecht voor je standaardboodschappen zoals rijst, pasta, granen, noten en groente, maar daarnaast verkopen ze verschillende andere zero waste artikelen zoals tandenborstels en toiletpapier. Je kunt er zelfs terecht voor essentiële oliën in bulk!

De meeste producten komen van binnen een straal van 50 mijl vanaf de winkel en zijn zoveel mogelijk biologisch en/of gecertificeerd door de 'Soil Association' (een Engelse organisatie die onder andere biologische landbouw stimuleert). De non-food producten zijn ook biologisch en UK made zover dat mogelijk is.
Bulk Market
494 Kingsland Road
E8 4AE London

Ben jij wel eens bij Bulk Market geweest? Of ken je nog meer leuke zero waste adressen voor op onze bulk boodschappenkaart?

Liefs,

Nicky & Jessie
Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/hetzerowasteproject/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/hetzerowasteproject en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/anewzero en Twitter: @JessieAnz

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook