Duurzame boeken voor de herfst

07:09


Dit najaar kwamen er twee duurzame boeken uit die ik moest lezen: het Bedrock boek en Ecologie op hoge hakken. De boeken richten zich alle twee op een duurzame lifestyle, maar dan allebei op een totaal andere manier. Lees onze ervaringen en kies welke jouw favoriet is!

Het Bedrock Boek


Bedrock is zo'n site waar ik maar heel sporadisch op kijk, maar die wel mijn Facebooktijdlijn domineert. Het platform (en dus ook het boek) gaat over bewust leven. Of, in hun eigen woorden: "Het boek is voor alle realistische idealisten die op zoek zijn naar duurzaam geluk". Naast deze quote (met heel veel SEO-proof woorden, haha!) staat op de kaft ook vermeld dat het boek 'motiveert en inspireert om bewust in het leven te staan'. En dat het een praktische gids is over liefde, werk, psyche, duurzaamheid, spiritualiteit, lichaam, vriendschap, samenleving en familie. Dat is nogal wat!


Daarom beginnen Josephine Kay en Nina Pierson, de auteurs van het boek, meteen met een kleine disclaimer: "Wij zijn geen wetenschappers of experts, maar ervaringsdeskundigen en de samenstellers van dit boek". Verwacht bij het Bedrock boek (helaas) dus geen doorlopend verhaal, maar een bundeling van artikelen. Volgens Josephine en Nina is dit dé manier om, als je door de bomen het bos niet meer ziet, wegwijs te maken in duurzame voedingshypes, productiviteitsgoeroes en meditatiemasters. Als je de site volgt zul je heel veel herkennen! Quotes, afbeeldingen en fijne typografie maken het boek echt een doorbladerboek, waar je af en toe een artikeltje in leest. Leuk voor als je even een boek wilt 'snacken', maar niet superinhoudelijk. De info is héél breed en dat is aan de ene kant tof, maar aan de andere kant ook zonde: hierdoor is niets écht uitgelegd of superverrassend. 

Conclusie: leuk boek, maar meer om af en toe eens open te slaan, of als vervanger voor een tijdschrift. 
Waar te koop: bij de boekhandel, maar ook op Bol.com 
Prijs: 20 euro

Ecologie op hoge hakken


Anne Drake is één van onze favoriete Vlaamse zero waste bloggers. Grappig detail: ze werkte jarenlang in de verpakkingsindustrie, maar is nu dus helemaal anti! Haar workshops zijn in België altijd superpopulair en haar stijl is zoals we hem graag zien: minimalistisch, simpel en niet-geitenwollensokken. We waren daarom superblij toen we hoorden dat Anne een boek uit ging geven! Het boek Ecologie op hoge hakken is een echte praktische gids. Je vindt er een korte introductie over zero waste, en vervolgens héél veel recepten en DIYs. Van badkamer tot werkplek. 


Veel recepten en DIYs kenden we natuurlijk al, maar we hebben ook zin om de gezichtsmaskers, wasverzachter en lichaamspralines te proberen. Hoewel we niet zeker weten of alle producten uit Annes boek plasticvrij te maken zijn (waar haal je bijvoorbeeld glycerine zonder plastic?) is dit boek zeker de moeite waard als je wilt beginnen met een zero waste lifestyle. Wij worden blij van zoveel praktische tips in één overzicht én zo'n enthousiasmerend boek! 

Conclusie: fijne praktische gids. Niet geschikt voor achtergrondinfo, maar wel als je aan de slag wilt gaan. 
Waar te koop: op de site van Anne Drake, of op Bol.com
Prijs: 22,50 euro

Liefs,

Nicky & Jessie
Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/hetzerowasteproject/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/hetzerowasteproject en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/anewzero en Twitter: @JessieAnz

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook