Waarom wij geen fulltime blogger zijn, maar wel nieuwe plannen met ons blog hebben

07:17


Ik (J) ben nét terug van een workation naar Kopenhagen en Malmö (stay tuned voor de hotspotsblogs!) en zit weer bomvol inspiratie, nieuwe plannen en goede ideeën; onder andere voor ons blog. Maar ik weet inmiddels ook dat niet al die ideeën ook echt uitgevoerd gaan worden. Vanwege gebrek aan tijd-, geld- of kennis sneuvelen heel veel van onze ideeën al in de opstartfase (of nog erger: nadat we het uitzoekwerk gedaan hebben, maar erachter komen dat we voor de uitvoerfase geen tijd hebben). 

Dat voelt aan de ene kant ontzettend stom, maar is tegelijkertijd volkomen prima. De écht goede ideeën blijven over en de rest zetten we gewoon even in de vriezer voor een zeldzaam moment waarop we ineens op magische wijze heel veel tijd hebben (pleaaase, mag dat moment ooit komen?). Dat geldt natuurlijk niet alleen voor leuke ideeën, maar ook voor ons blog. We halen uit ons blog geen inkomsten en doen dus alles (van social media tot content, fotografie en webdesign) in onze vrije tijd. Zie het als een uit de hand gelopen hobby. 

Strakke schema's en knalharde strategieën
Hoewel we zeker een schema aanhouden (en ik altijd superhard baal als we er vanaf moeten wijken of niet op tijd een nieuwe blog online hebben staan) en ook een (redelijk losse) strategie achter ons blog hebben hangen, blijft het een losstaand project en geen baan. We maken foto's als we tijd hebben en schrijven als we inspiratie hebben. Dat betekent dus ook dat we niet élke week kunnen posten wat en hoe vaak we willen of de allermooiste foto's op onze blog kunnen plaatsen. Blogs als die van Green Kitchen Stories, Daria Daria en Deliciously Ella blijven daarom voorlopig nog even #lifegoals.


Maar waarom word je dan geen fulltime blogger?
We krijgen ontzettend vaak de vraag óf of we blogger zijn óf of we blogger 'willen worden'. Iedere keer zeg ik daarop: nee. Voor nu in ieder geval niet. Maar waarom dan niet? Extra tijd in ons blog steken, leuke samenwerkingen aangaan en het echte #instaleven hebben vinden we natuurlijk supertof, maar we vinden het veel leuker om ons op méérdere dingen te richten. Eerder schreven we al eens uitgebreid over hoe we de zero waste boodschap (náást ons blog) verspreiden. En als je me op Instagram volgt weet je ook dat ik naast het blog met mijn eigen onderneming (check A new zero) actief ben.  

Daarnaast kunnen we, júíst doordat het blog een hobby is, alle informatie op ons blog 100% authentiek en zonder hidden agenda delen. Alle feiten en cijfers zoeken we zelf op (en dubbelchecken we uiteraard!), we hebben geen mediabureau met eisen of wensen en we kiezen helemaal zelf waar we zin in hebben om over te schrijven. Verder is er ook geen stress over inkomsten versus content (iets waar héél veel bloggers nu mee kampen): heerlijk!

Toch wordt het anders
Hoewel het nu lijkt alsof we helemaal happy zijn met hoe het nu is, is dat ook niet helemaal waar. We kunnen namelijk niet ontkennen dat deze oorspronkelijke hobby inmiddels iets meer dan dat is geworden. En dat heeft gevolgen voor Emma+John. Er komen namelijk (voor ons) grote veranderingen aan wat het blog betreft! We willen nog niet alles meteen prijsgeven omdat we het nog niet helemaal eens zijn over wat we gaan doen omdat we het graag spannend houden, maar dat het nieuw, anders en tof wordt is zeker. Spannend hè? :D 

Zou jij blogger willen zijn (en je eigen blog willen starten)? Of ben je blogger en zou je er je beroep van willen maken? We zijn benieuwd hoe het voor anderen is!

Liefs,
Nicky & Jessie

Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/emmajohnblog/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/nickyemmajohn en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/anewzero en Twitter: @JessieAnz

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook