Duurzame hotspots in Groningen

07:10


We hoorden al een tijdje (heel veel) goede verhalen, maar moesten het natuurlijk eerst zélf even zien: de duurzame hotspots in Groningen. Daarom trokken we er een weekendje op uit en bezochten we superveel (maar niet genoeg) duurzame hotspots in het Noorden van het land. Geen zin om de hele blogpost te lezen? Scroll dan helemaal naar beneden om ons filmpje te bekijken!

Ons verblijf: duurzame camping 2 Bunders

Misschien komt het doordat we zijn opgegroeid in een dorp, maar wij houden gewoon heel erg van kamperen. En dan het liefst op een zo klein mogelijke camping, net als vroeger. Daarom zette Nicky terwijl ik (J) nog op een borrel was ons tentje vast op op natuurkampeerterrein 2Bunders. Denk loslopende kippen, zonnepanelen, gerecycled regenwater ("Meer uit noodzaak hoor, want we zijn niet aangesloten op de riolering"), een moestuin en een klein veldje met wat tenten. We love it! En dat vlakbij de stad Groningen, dus een ideale uitvalsbasis voor een hotspottour.
Koko Toko

Met stip op één onze favoriete hotspot: Koko Toko. We kochten een shirt van People Tree en een vest van Miss Green (lees hier hoe en waarom we kiezen tussen nieuw en tweedehands), een shampoobar (voor in de grote vergelijking!) en twee tandenborstels van Humble Brush. De winkel is precies hoe we een duurzame lifestylewinkel graag zien: fris, modern en met lekker veel keus. Die mag ook wel openen in Amersfoort!
Oosterstraat 26Holtbar

Nog zo'n leuke hotspot van een enthousiaste onderneemster: Holtbar. We vonden hier leuke sieraden van Riverstones, keken verlekkerd naar de superchille brownies en taartjes en werden allebei helemaal enthousiast van het toffe behangetje en de rest van de mooie inrichting.
Oude kijk in 't Jatstraat 20 Boodschappen: Vegan Super, Stadsakker en Le Souk

Plasticvrije vegan roombroodjes en croissantjes? Die vind je bij de Vegansuper! Ook is er heel veel te vinden voor veganisten die niet zero waste leven: van nepkaas tot nepworsten. Echt álles kun je hier vegan vinden, maar het meeste is helaas niet zero waste. Bulkboodschappen kun je in Groningen wel degelijk vinden. Le Souk verkoopt ontzettend veel onverpakte dingen zoals linzen, kikkererwten, kruiden, meel, pasta, rijst en bonen. Maar ook fetakaas, haloumi, olijven en tapenades. Echt héél veel. Voor lokale onverpakte groenten (én alles voor je eigen moestuin) moet je bij De Stadsakker zijn. Binnen vind je allerlei tuingereedschap en zaaibenodigdheden, buiten vind je kratten vol groenten en fruit.
Vegan Super, Nieuwe Ebbingestraat 87
Le Souk, Folkingestraat 21
De Stadsakker, Oude Kijk in 't Jatstraat 38


Broodje van Eigen Deeg

Omdat we niet echt een plan hadden zijn we tijdens ons weekendje Groningen drie keer de hele stad doorgelopen. Zo liepen we ook langs Broodje van Eigen Deeg, een Franse bakker die er ontzettend leuk uitzag. De tweede keer dat we er langsliepen zijn we ook maar naar binnen gegaan om superlekkere onverpakte chocolate chip cookies te kopen.

Brugstraat 11Kattencafé Op z'n kop & Poeslief

Groningen heeft maar liefst twee kattencafés! Daar kwamen we bij toeval achter, maar we waren er heel erg blij mee. Sowieso kun je nooit genoeg katten in je leven hebben, maar dit weekend had ik (N) een éxtra dosis kattenliefde nodig, dus bezochten we de kattencafés gewoon allebei. Onze favoriet was Op z'n kop, waar 10 katten wonen en je heerlijke taart kunt eten. Poeslief, met 6 katten iets minder druk bevolkt, was ook heel gezellig en heeft veel vegan (lunch)opties.
Poeslief, Nieuweweg 14
Op z'n kop, Oude Ebbingestraat 57Folk conceptstore 

Onderweg naar het station vonden we een hele toffe concept store: Folk. Hier vind je duurzame kleding, stationary, sieraden, OGreens en nog veel meer mooie spullen. Echt zo'n perfecte plek om een cadeautje te kopen.
Folkingestraat 17
 

Meer hotspots

Om deze blogpost niet oneindig lang te maken sluiten we af met een rijtje hotspots waar we geen foto's hebben gemaakt, maar die je zeker ook moet bezoeken als je in Groningen bent!
  • Recessie, vintage kleding en veel cowboylaarzen, maar helaas niet in mijn maat ;) - Oude Kijk in't Jatstraat 54
  • Kroy, een classic vintage winkel waar je hele foute dingen vindt, maar ook mooie (spijker)jasjes - Oude Kijk in Het Jatstraat 35
  • De Herbivoor, een biologische en veganistische saladebar - Gedempte Zuiderdiep 59
  • Anat, een plantbased raw en vegan ontbijt- en lunchtentje vlakbij het Noorderplantsoen - Verlengde Grachtstraat 1
  • Pernikkel, lunchroom met een lokale kaart - Aweg 2 
  • Stardust, een mix van nieuwe en vintage kleding - Carolieweg 13
En? Hebben we jullie al overtuigd om binnenkort een weekendje Groningen te plannen? Of hebben jullie nog aanvullende tips voor ons?


Liefs,
Nicky & Jessie

Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/emmajohnblog/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/nickyemmajohn en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/anewzero en Twitter: @JessieAnz

You Might Also Like

4 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook