Recept: Supersnelle Shakshuka

07:13


Het wordt kouder, mistiger en herfstiger. En dat kan maar één ding betekenen: comfort food! Nu zweren we natuurlijk het hele seizoen bij vegan stoofpotjes, soepen en curry's, maar soms hebben we ook zin in iets anders, óf hebben we restjes over. Toen we alleen nog tomaat, ui en paprika in huis hadden kwamen we op dit recept voor Shakshuka. Het recept is supermakkelijk, zit vol verse kruiden en kun je gewoon met brood eten (geen rijst koken of aardappels schillen, yes!).

Dit heb je nodig (voor ongeveer 2 personen)

  • 1 Ui (ik gebruik het liefst rode uien)
  • 2 Rode paprika's 
  • 2 Takjes tijm (of een flinke snuf gedroogde tijm)
  • 1 Theelepeltje koriander
  • 2 Takjes peterselie (of een flinke snuf gedroogde peterselie) 
  • 4 Tomaten 
  • 1/2 Theelepel komijnzaad
  • Olijfolie
  • 2 Theelepels rietsuiker (of kokosbloesemsuiker)
  • 1 Laurierblaadje
  • 1 Snufje cayennepeper 
  • Zout en peper naar smaak
  • 3 Eieren (4 kan ook)

En zo maak je het

Rooster het komijnzaad in een koekenpan op hoog vuur. Snijd de uien en voeg ze toe, eventueel met wat olie. Doe, als de ui glazig is, de (gesneden) paprika, suiker en kruiden (peterselie, koriander, tijm en laurier) in de pan. Bak alles in ongeveer 5 tot 10 minuten gaar. Voeg de tomaten (in stukjes gesneden), cayennepeper en naar smaak  zout en peper toe. Laat het geheel pruttelen en een beetje dik worden. 

Wanneer je groenten lekker dikkig zijn kun je het beste de laurierblaadjes uit de saus halen. Vervolgens maak je kuiltjes in de saus en breek je daar de eieren in. Je kunt eventueel wat water toevoegen om de saus wat meer 'sauzig' te maken (snap je het nog?) Laat het geheel vervolgens (met een deksel op de pan!) 10 minuten op heel laag vuur staan. Je kunt zelf kiezen hoe je de eieren wilt, maar door het op laag vuur te zetten zijn ze gepocheerd (en dus superlekker). Voeg eventueel koriander of peterselie toe voor de garnering. YUM! 

Wij gebruiken altijd biologische Demeter-eieren van De Nieuwe Graanschuur of eitjes van bekenden. We weten wat er 'aan het eten van een ei' kleeft, maar kiezen bewust en met mate voor deze optie. 



Liefs,

Nicky & Jessie

Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/hetzerowasteproject/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/hetzerowasteproject en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/anewzero en Twitter: @JessieAnz

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook