5x Onze favoriete zero waste webshops

06:51

Natuurlijk gaat er eigenlijk niets boven een échte winkel, waar je spullen kunt vasthouden en direct kunt meenemen. Maar helaas kun je niet altijd alles in de fysieke winkel vinden. Óf misschien woon je wel te ver weg om naar die ene fijne shop te gaan. Daarom zijn we superblij dat er zero waste (en zero waste proof) webshops bestaan. Eerder maakten we al een lijstje met zero waste webshops, maar inmiddels hebben we er nieuwe favorieten bij. Vandaag delen we vijf - of nee zés! - van onze favoriete zero waste webwinkels. 

Bag-again: zero waste essentials

We kennen Inge al een tijdje en zijn superblij dat we haar hebben kunnen helpen bij het omtoveren van Broodzakkenmerk Bag-again tot Zero waste webshop. Bij Bag-again vind je niet alleen broodzakken, mason jars en RVS rietjes, maar ook tandtabletjes (ons nieuwe favoriete alternatief voor tandpasta uit een tube; een uitgebreidere blog hierover volgt), deodorant, shampoobars en menstruatiecups. Inge breidt haar assortiment continu uit; we love it!
Webshop: Bag-again.nl
>> Gebruik kortingscode 'hzwp' om een gratis groenten- en fruitzakje te ontvangen bij je bestelling! 

Oceonics: alles voor je badkamer

Nieuw in de lijst in de webshop Oceonics van Annemieke. Zij startte met haar businesspartner een webshop met plasticvrije producten voor in je badkamer, nadat ze er achter kwam hoeveel plastics er eigenlijk in je producten zitten. In de shop vind je onder andere de producten van DIY Soap, Helemaal Shea en Georganics. Ook hebben ze er douche- en cadeaupakketten.
Webshop: Oceonics.nl
>> Geef tijdens het bestellen in de bestelnotities aan als je graag een gratis test setje Denttabs tandpasta wil ontvangen bij je bestelling!
Ecomondo: zero waste essentials & cadeaus

In deze (megagrote) webshop vind je een aparte 'zero waste'-categorie. Nu zouden we zelf niet alle artikelen als zero waste bestempelen, maar het is zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen! Je vindt er o.a. flessen, lunchboxjes, koffiefilters en een Bokashi-compostset. 
Webshop: Ecomondo.nl

Sebio & Druantia: beauty & make-up (België)

In de Belgische webshop Sebio vind je de superleuke zero waste starterkits van Pachamamaï. Deze webshop is dus vooral leuk als je op zoek bent naar een zero waste cadeautje voor iemand. Verder hebben ze er vegan solide tandpasta en make-up van o.a. Boho Cosmetics. Een andere leuke Belgische webshop, met o.a. make-up en shampoobars is Druantia.

Kenko: beauty & make-up

Eerder schreven we al een uitgebreide review over de producten die we van deze webshop kregen opgestuurd. We zijn superblij dat Kenko de make-upproducten van Zao levert en dat ze in gesprek gaan met producenten over hun verpakkingen. Daarnaast krijg je de pakjes van Kenko zonder plastic verzonden.
Webshop: Kenkoshop.nl


Biologische toko

Op zoek naar bulk, maar geen verpakkingsarme winkel of toko in de buurt? Bij deze webshop bestel je je eten gewoon online! We hebben er zelf nog niets besteld (dat is voor ons namelijk echt totaal niet nodig) maar hebben wel met de webshopeigenaren gebeld om te vragen of ze plasticvrij kunnen verzenden. Dat kan! We verwijzen dus graag anderen naar deze webshop en hebben er goede verhalen over gehoord. 
Webshop: Biologischetoko.nl (ook voor België!)


Liefs,

Nicky & Jessie

Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/hetzerowasteproject/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/hetzerowasteproject en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/anewzero en Twitter: @JessieAnz

You Might Also Like

3 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl.

Facebook