Gram Malmö - de eerste verpakkingsvrije winkel in Zweden

06:25


Een paar weken geleden waren wij in Malmö en dus kon een bezoekje een de eerste (en op dit moment enige) verpakkingsvrije winkel in Zweden natuurlijk niet uitblijven. 

Gram opende eind 2016 als 'pop-up' in een nieuwe foodhal en verhuisde na een succesvolle crowdfunding in juni 2017 naar een eigen pand middenin één van de leukste wijken van de stad. Gram is een zero waste store naar ons hart: het ziet er supermooi uit en er is een groot aanbod van bulkproducten!Je vindt bij Gram allerlei soorten kruiden, pasta, rijst, granen, noten, thee en meel. Ze verkopen ook oliën en azijn die je in je eigen potje kunt meenemen. Verder kun je er schoonmaakmiddelen tappen en onverpakte shampoobars kopen. Je kunt er  ook terecht voor een klein assortiment lifestyle producten, zoals mason jars, bamboe tandenborstels en rvs rietjes.

Het assortiment van Gram is ongeveer 92% biologisch. Die overige 8% bestaat uit lokale producten en/of dingen die ontzettend lastig biologisch te verkrijgen zijn. Op hun website hebben ze een compleet overzicht van hun aanbod. Wij hadden niet echt iets nodig, maar namen toch wat volkoren noodles en gedroogde vijgen mee, producten die we niet vaak tegenkomen zonder verpakking.
Gram verkoopt naast droge bulkproducten ook groente, fruit, zuivel, eieren en kombucha. Je kunt r zakjes, flesjes en potjes kopen. En katoenen tassen om je boodschappen in te vervoeren. Je vindt Gram op Mäster Danielsgatan 3, 211 58 Malmö. 


Zou jij een bezoekje aan Gram brengen als je in de buurt bent? En zoek jij in het buitenland ook altijd de zero waste winkels op?

Liefs,

Nicky & Jessie

Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/hetzerowasteproject/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/hetzerowasteproject en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/anewzero en Twitter: @JessieAnz

You Might Also Like

2 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook