VLOG: zero waste schoonmaakroutine

06:57


Woeeeh, tijd voor een nieuwe VLOG! Deze keer gaat het over ons favoriete onderwerp: het huishouden... Op Instagram lijkt ons huis vaak wel netjes, maar in real life is dat absoluut niet het geval. Als je op een gemiddelde dag onze woonkamer binnenwandelt zie je gegarandeerd wat rommel en afwas liggen. Tsja, als je bezig bent met het redden van de wereld kun je natuurlijk niet altijd het hele huis spic en span hebben ;) Door onze schoonmaakroutine zo simpel mogelijk en zero waste te houden (en stiekem te hopen ooit minimalistischer te leven) proberen we de ergste schade te voorkomen. Watch and ... learn? 


Maar.. hoe erg is het dan? Nou, soms best wel heel erg erg. Omdat ik (J) vaak op de slaapbank in de woonkamer slaap, liggen overal kleren en beddengoed. Tel daar Nicky's naaispullen en de was (deze staat meestal in Nicky's slaapkamer of op het balkon, maar is binnengehaald vanwege de regen) bij op en je krijgt ongeveer dit beeld: 

Before: 
Gelukkig kan ik 's ochtends in een half uur als een razende door het huis rennen en alles opruimen: ieder item een eigen plek geven is een superefficiënte manier om snel een opgeruimd(er) huis te krijgen.

En after....

Heb jij nog ultieme schoonmaaktips voor ons? 

Liefs,
Nicky & Jessie
Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/emmajohnblog/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/nickyemmajohn en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/anewzero en Twitter: @JessieAnz

You Might Also Like

7 reacties

 1. Wat hebben jullie een leuk huis man!
  Is het heel raar dat ik zin heb gekregen om op te ruimen hiervan? Ik háát opruimen maar ik houd van een opgeruimd huis.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha woeeh leuk om te horen! Inmiddels staat de bank in kantoor en is hij vervangen voor een uitschuifbare bedbank ;)
   Ik heb echt PRECIES hetzelfde: ik word zó blij van een opgeruid huis maar vind van tevoren het nooit leuk om te doen haha

   Verwijderen
 2. Leuk om te zien! Ik ben schoonmaakmiddelen aan het opmaken en dan wil ik ook over. Gebruik nu al veel vaker baking soda voor van alles, wat een fijn spul is het toch. Gebruiken jullie gewoon natuurazijn?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yes, wij gebruiken gewoon natuurazijn :)

   Verwijderen
  2. Tijdens het schoonmaken ruikt het naar azijn, maar als het droog is ruik je dat niet meer, dan ruikt het nergens naar :) Je kunt natuurlijk altijd wat essentiële olie toevoegen als je een fris geurtje wil.

   Verwijderen
 3. Ook wij gebruiken vaak soda en azijn, werkt heel goed! Ik zag wel iets anders, helemaal los van het schoonmaken..
  Ik zag ik het filmpje dat jullie van heel veel apparaten de stekkers in het stopcontact hebben zitten. Dit gebruikt dan alsnog stroom. Wij doen bijvoorbeeld de stekker van de waterkoker, opladers, magnetron enz alleen in het stopcontact wanneer we dit ook echt gebruiken. Scheelt stroomgebruik en scheelt ook in de portomee!

  BeantwoordenVerwijderen

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl.

Facebook