Hoe wij de zero waste boodschap verspreiden

07:02

"Ben jij eigenlijk een beetje politiek actief?", werd laatst aan me gevraagd (J) tijdens een etentje. Ik  zei al snel van niet, maar bedacht me achteraf dat dat niet helemaal waar was. Onze levensmissie is natuurlijk het verspreiden van de zero waste lifestyle en het promoten van leuk, stijlvol en gezellig duurzaam leven. Ik ben dan misschien niet actief in de lokale politieke partij of gemeenteraad, maar bedacht me later dat we wél heel veel andere dingen doen om publieke betrokkenheid bij het onderwerp te creëren.

Een internationale lezing met de queen of zero waste
De afgelopen weken (of eigenlijk maanden) zijn we superdruk bezig geweest met de voorbereidingen van het Bea Johnson event. Toen Bea vroeg of wij de organisatie voor haar lezing in Amsterdam op ons wilden nemen hoefden we natuurlijk niet lang te denken: JA! Wij vinden het zó belangrijk dat zero waste meer aandacht krijgt in Nederland, en dit is natuurlijk een geweldige kans om het onderwerp ook hier op de kaart te zetten. We wilden méér dan alleen een lezing en zochten samenwerkingen op met een duurzaam hotel, een restaurant dat voedselverspilling op de kaart zet, een lezinglocatie gemaakt van upcyclede containers en zelfs een superduurzaam rondvaartbootbedrijf: alles om maar te laten zien wat er al gebeurt op het gebied van zero waste en duurzaamheid in Nederland én anderen te inspireren er ook iets mee te doen.

Een internationaal ebook om Nederland op de kaart te zetten
Omdat wij nooit tevreden zijn met één project en 'taking it too far' ongeveer ons levensmotto is geworden besloten we ook een ebook te maken, die na afloop van het evenement wordt gepubliceerd. Samen met een team van amazing girls (who run the world?) Kimberley, Laure en Chantal hebben we al onze vrije uurtjes in dit project gestoken. Binnenkort wordt het ebook naar alle bezoekers van de lezing gestuurd en later ook verspreid aan de rest van Nederland. ZO SPANNEND!


Eigen lezingen bomvol inspiratie
Naast het organiseren van de lezing van Bea Johnson zijn we ook druk bezig met het geven van onze eigen lezingen. De afgelopen maanden stonden we onder andere te presenteren voor het Waterschap Noord Holland, de Erasmusuniversiteit, Pakhuis de Zwijger en zelfs de Europese conferentie over plastics. Tijdens onze lezingen willen we altijd één ding naar voren laten komen: zero waste leven is haalbaar, leuk én geeft een super voldaan gevoel! Het allerleukste van onze lezingen vinden we de mailtjes en vragen die we achteraf van bezoekers krijgen. Dat laat namelijk zien dat we ervoor hebben gezorgd dat mensen écht iets willen gaan doen. 

Publicaties en persaandacht
Afgelopen zaterdag stond er een interview van twee pagina's in de landelijke krant Trouw. Wij regelden deze publicatie over Bea Johnson, omdat we meer aandacht voor het onderwerp willen. Het artikel was precies hoe we het voor ogen hadden: grappig, luchtig en inspirerend. Naast de Trouw zoeken we wel vaker de media op (en zij ons!). Zo stonden we al in de VIVA, kwamen we op Radio 1, EditieNL, op diverse blogs en binnenkort in de Genoeg en Libelle.

Campagnes
Heb jij je al ingeschreven voor het Plasticdieet? Met deze, en andere, campagnes proberen we het Zero waste woord weer iets verder te verspreiden én mensen direct aan te sporen om zelf aan de slag te gaan. Natuurlijk is het superleuk om aan het Plasticdieet te werken (we hebben zoveel lol gehad tijdens onze campagneshoot!), maar we vinden het ook onze 'taak' om alle vooroordelen en misvattingen over plastic recht te zetten met een onafhankelijke campagne. 

Blogs, vlogs en social
Oh ja, je zou bijna vergeten dat we ook nog een blog hebben ;) Natuurlijk is dat het állerleukste onderdeel van onze missie: blogartikelen schrijven, samenwerken met toffe partijen en bloggers en sinds kort zelfs video's in elkaar knutselen om onze boodschappenroutine te laten zien. Yes, een groot deel van ons leven kun je gewoon op de voet volgen: onder andere via Instagram, Youtube en natuurlijk dit blog. We don't like it, we love it!

Inspraak en invloed
Last but not least: zoals je misschien wel weet hebben we (Jessie fulltime, Nicky naast haar baan) besloten om van onze hobby ons werk te maken. Met A new zero zetten we onze  kennis en expertise in voor het verbeteren van de wereld. Zo waren we op de Nationale Klimaattop te vinden, hebben we het Grondstoffenakkoord getekend en zijn we bijvoorbeeld aangesloten bij de Happy Planet Professionals. 

Kortom: misschien zijn we toch politiek actiever dan we zelf dachten! Maar dan wel op onze eigen optimistische manier.

Wat doe jij om de wereld een stukje beter te maken? En wat zouden wij volgens jou nog meer of beter kunnen doen? Laat het ons weten!

Liefs,
Nicky & Jessie
Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/emmajohnblog/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/nickyemmajohn en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/anewzero en Twitter: @JessieAnzYou Might Also Like

7 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook