Drie dingen die je NU kunt doen om de wereld te redden (deel 5)

08:13


Tijd voor een nieuwe dosis inspiratie! Verbeter de wereld deel 1, deel 2, deel 3 en deel 4 heb je misschien al gelezen. Vandaag delen we drie nieuwe dingen die jij nú meteen kunt doen om je positieve impact op de wereld te vergroten. Waar wacht je nog op? Let's do it!

 1. Neem een treinabonnement. Wist je dat 20% van de luchtvervuiling in Nederland wordt veroorzaakt door vervoer? Door op een duurzame manier van de ene naar de andere plek te gaan (als het kan, kies voor lopen of fietsen!), kun je onwijs veel CO2 besparen. Voor langere afstanden kun je beter de trein pakken (zeker nu NS sinds januari op 100% windenergie rijdt)! Als alle autoreizigers in Nederland één keer per jaar een retourtje van 60km met de trein in plaats van auto zou maken, zou dit een energievermindering ter grootte van de jaarlijkse energie-uitstoot van een stad als Arnhem opleveren. Ga jij vandaag dus met de trein op pad? 
 2. Laat zaden onderduiken. Stichting Bionext heeft een actie om zaden te redden van grote monsters als Monsanto, die het liefst alles wat los en vast zit pattenteren en zo de biodiversiteit in gevaar brengen. Door zaden aan te schaffen en ze onder te laten duiken in je vriezer kun je voorkomen dat we straks nog maar één soort komkommer kunnen eten of bloem kunnen planten. Lees in mijn blog op Voor de Wereld van Morgen meer over biodiversiteit
 3. Ga stemmen! Oké, dit kun je niet nú doen, maar wel woensdag 15 maart! Verdiep je nog even in de verkiezingsprogramma's, lees even Nicky's blog over groen stemmen en gá naar die stembus. Jouw stem maakt echt verschil, dus laat geen enkel gaatje voor een excuus ontstaan.

Waar ga jij mee beginnen? Of heb je bovenstaande drie punten al láng gedaan of besloten te doen? We zijn benieuwd naar jouw verhaal! Ook horen we natuurlijk graag wat je nog een moeilijke stap vindt - zodat we daar ook aandacht aan kunnen besteden. 

Liefs,
Nicky & Jessie
Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/emmajohnblog/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/nickyemmajohn en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/anewzero en Twitter: @JessieAnz

  You Might Also Like

  3 reacties

  Contact

  Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

  Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

  Facebook