Terugblikken en vooruitkijken: op naar 2017!

11:11


Wow.. Wát een jaar hè? Voor ons in ieder geval wel. Een flinke toename in onze lezersaantallen, persaandacht, presentaties en lezingen geven, twee carrièreswitches, een nieuw huis... genoeg om op terug te blikken! In de week tussen Kerst en Oud & Nieuw hebben we dan ook even tijd genomen om goed te kijken naar wat er in het afgelopen jaar allemaal is gebeurd én wat we in 2017 willen doen. Ik (J) gebruik hiervoor altijd de handige printables van Ink + Volt (eerst heette het Spark planner, maar deze naam vind ik een stuk toffer).

Voor A new zero, voor mezelf én voor Emma+John is het heel handig om doelen te concretiseren en na te denken over waar je trots op bent én waar je gelukkig van werd. De printables zijn gratis te downloaden, dus het leek me leuk om het met jullie te delen. Ik heb er veel aan gehad in 2016 en ben ook weer helemaal voorbereid (oké, een beetje dan) op 2017.

Gratis worksheets van Ink + Volt
Natuurlijk houden we jullie op de hoogte van al onze plannen en ontwikkelingen, maar we willen ook graag horen wat júllie nou eigenlijk van ons willen zien in 2017. Zijn er dingen waar je écht nog op zit te wachten? Of juist niet? Moeten we meet-ups organiseren, een vlog opnemen, helemaal stoppen met zero waste (oké, dan negeren we jullie verzoek, sorry) of vaker bloggen? En wat vonden jullie de leukste blogs om te lezen in 2016? Laat het ons weten!

Liefs,
Nicky & Jessie
Iets te vertellen? Laat een reactie achter (leuk!) of mail
Volg ons op Facebook: facebook.com/emmajohnblog/
Volg Nicky op Instagram: instagram.com/nickyemmajohn en Twitter: @Nickyemmajohn
Volg Jessie op Instagram: instagram.com/anewzero en Twitter: @JessieAnz

You Might Also Like

13 reacties

 1. Vaker bloggen mag altijd ;-) Misschien is het leuk om zero wasters of andere ecohelden zonder blog aan het woord te laten komen? Ik vind het altijd inspirerend om te zien hoe anderen de wereld proberen te redden. Een meet up zou leuk zijn, maar ik woon in Zeeland en heb een gezin en meestal is zoiets te ver weg en/of op zondag.
  Een overzicht met blogs, websites, instagramaccounts en youtube kanalen waar jullie inspiratie opdoen zou ook fijn zijn.
  Volgens mij zijn er ook veel mensen die best minder afval zouden willen genereren, maar die er tegenop zien om met hun zakjes en potjes naar de winkel te gaan. Het zou zulke mensen helpen als winkeliers hun klanten laten weten dat ze daar zeker voor openstaan. Dat kan op allerlei manieren, een bordje op de toonbank, een poster aan de deur etc. Misschien dat jullie daar iets mee kunnen doen?

  Anyway, een heel goed 2017 met zero waste gewenst!

  Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Neeltje!
   Bedankt voor je tips! Zeker leuk om anderen aan het woord te laten (misschien heb je zelf ook interesse?).
   De inspiratie-overzichten vind ik ook erg leuk! Alles eigenlijk! Hier gaan we zeker mee aan de slag

   Verwijderen
 2. Ik blijf jullie in 2017 zeker volgen!

  Wat ik wel leuk zou vinden, is meer weten over wat jullie precies zero waste noemen. Het is een prachtig doel, maar ik ben vrij precies en vraag me dan af: wat doen ze met groen afval (maken ze zelf compost en zo ja hoe dan, hebben ze een tuin of balkon)? Hebben ze werkelijk nooit een vuilniszak of telt plastic/papier/glas/ander gescheiden afval niet mee? Hoe rigide moet je zijn om jezelf zero waste te noemen: wat te denken van lampen, batterijen e.d.? Wat doe je met cadeautjes? Wat weiger je van anderen? Hoe gaat het op werk/werkbezoek?
  Al die vragen zijn niet omdat ik jullie wil veroordelen of afvallen hoor! Juist niet! Ik ben alleen een vrij precies en nieuwsgierig persoon en leer heel graag de details. Hoe lossen jullie dat soort dingen op, of tel je het niet mee, etc. Dus ja: dat :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel leuk, bedankt voor de input! We hebben hier al een paar keer over geschreven (via het vergrootglasje in de zwarte balk helemaal rechtsbovenin kun je zoeken op bijv. 'compost', 'zero waste' en 'frustraties'. Deze blogs zijn misschien ook interessant: http://www.emmajohn.nl/2014/12/right-to-refuse-de-5xr-van-zero-waste.html , http://www.emmajohn.nl/2014/12/zero-waste-een-definitie.html en http://www.emmajohn.nl/2014/12/wat-is-zero-waste.html . We gaan er in 2017 zeker aandacht aan besteden!!

   Verwijderen
 3. Oeh, dank je voor de links naar de printables! Ik heb wel een prioriteitenlijstje waarop ik teruggrijp als ik even ben vergeten wat ik belangrijk vind, maar ik denk dat ik met sommige puntjes wel eens aan de slag ga!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind ze zó fijn! Ook gewoon hoe ze zijn vormgegeven enzo. Supertof dat je ook echt naar je priolijstje teruggrijpt; dat moet ik echt vaker doen (goede voornemen voor 2017!)

   Verwijderen
 4. Hey,
  Wat een mooi verhaal.
  Erg leuk om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hey,
  Wat een interessant verhaal.
  Erg interessant om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Ict blogger,
   Ik ben het helemaal met je eens wat een super interessant verhaal

   Verwijderen
 6. Hey,
  Wat een geweldige blog.
  erg leuk om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super goede blog, bedankt dat we alles zo makkelijk kunnen downloaden!
  Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke blog. Je bent een goede schrijver.

  BeantwoordenVerwijderen

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl.

Facebook

Pinterest