Afvalverminderen in Amersfoort: Inspiratie Festival 033

06:57


Een biertje in een plastic beker, een hapje in een plastic wegwerpbakje en een synthetisch polsbandje bij binnenkomst: op festivals wordt ongemerkt veel onnodig afval gemaakt. Eerder schreven we al over WeLoveGreen, een  Samen met Bewust Amersfoort gaan we (met onze nieuwe onderneming A new zero) hier op 2 oktober tijdens het Inspiratiefestival Amersfoort in Het Groene Huis creatieve oplossingen voor bieden. 
 

Guilt free snacken in je eigen bakje
Het Inspiratiefestival, dat in het teken staat van persoonlijke groei, duurzaamheid, gezondheid en welzijn, is volgens ons de perfecte gelegenheid voor een bewust afvalbeleid en daarom vinden we het onwijs tof dat wij onze zero waste ervaring hiervoor kunnen inzetten. De catering tijdens het festival wordt door één van onze favoriete hotspots in Amersfoort, het Lokaal, verzorgd. Heel fijn! Natuurlijk kun je ook je eigen bakjes, servies en waterfles meenemen. Zeker op een foodfestival is dat soms echt lastig, dus hier zijn we heel blij mee. 

Upcycled decomateriaal 
"Een zero waste festival betekent dat we geen plastic flesjes verkopen en geen niet-recyclebare wegwerpartikelen gebruiken", licht Sandra Barth, organisatrice van het festival en coördinator van Bewust Amersfoort toe. "Maar we gaan verder; bij de decoratie van het festival maken we gebruik van tweedehands spullen en duurzame materialen. We maken zoveel mogelijk zelf". Van vrolijke routebordjes tot zelfgenaaide vlaggenlijnen: het festival ademt positieve duurzaamheid.

Bewuste bezoekers
Het Inspiratiefestival vindt plaats op 2 oktober in Het Groene Huis in Amersfoort en is gratis toegankelijk. Er zijn marktkraampjes, lezingen, workshops en er is natuurlijk duurzaam eten. Zien we je daar? Meer informatie over het festival is te vinden op de website van Bewust Amersfoort: www.bewustamersfoort.nl. Aanmelden voor het festival: https://www.facebook.com/events/507826259417319

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook