Drie dingen die je NU kunt doen om de wereld te redden (deel 3)

14:47


Verbeter de wereld deel 1 en deel 2 heb je misschien al gelezen. Vandaag delen we drie nieuwe dingen die jij nú meteen kunt doen om je positieve impact op de wereld te vergroten. Waar wacht je nog op? Let's do it!
 1. Koop geen deodorant meer
 2. Meld je aan op een petitie-website
 3. Surf CO2-neutraal
Geen deodorant meer kopen, maar het eenvoudig zélf maken kost je niet meer tijd dan anders. In plaats van één keer in de zoveel tijd een nieuwe deo kopen, moet je nu af en toe een nieuwe batch deo maken. Klinkt misschien ingewikkeld, maar is hooguit 5 minuten werk. Met als grootste voordeel dat je geen plastic verpakkingen meer nodig hebt. Een net zo groot voordeel is dat je geen chemische of onbekende ingrediënten meer op je huid smeert. En een bijkomend voordeel is dat je de geur van je deo helemaal zelf kan samenstellen. Win, win, win.
Iets activistischer maar nog steeds heel eenvoudig is het ondertekenen van petities. Je hoeft natuurlijk niet elke petitie die voorbij komt te ondertekenen, maar er zijn vast wel dingen die je belangrijk vindt of wilt veranderen. Op sites zoals change.org, gopetition, avaaz of petities.nl vind je petities over allerlei uiteenlopende zaken. Je kunt je aanmelden om op de hoogte gehouden te worden. Ook kun je meestal anoniem tekenen als je dat prettiger vindt.

En als je dan toch achter je pc of laptop zit, kun je meteen zorgen dat je voortaan CO2-neutraal surft. Dat doe je bijvoorbeeld door Ecosia te gebruiken, een internetzoekmachine (een soort Google dus) die de energie die 'het internet' gebruikt compenseert door bomen te planten. We schreven eerder al waarom wij Ecosia gebruiken en waarom zij bomen planten. Want ja, jouw zoektocht naar de dichtstbijzijnde brievenbus, lekkerste afhaalpizza of speech van Obama kan écht een groot verschil maken.

Waar ga jij mee beginnen? Of heb je bovenstaande drie punten al láng gedaan? We zijn benieuwd naar jouw verhaal! Ook horen we natuurlijk graag wat je nog een moeilijke stap vindt - zodat we daar ook aandacht aan kunnen besteden.

You Might Also Like

2 reacties

 1. Die laatste doe ik al lang (ik schreef er onlangs ook over op mijn blog), voor die eerste vertrouw ik liever op aluinsteen (ook amper afval, ook over geschreven :-) ) en die tweede heb ik gedaan, maar het ondertekenen komt er vaak niet van (omdat ik toch vind dat ik wat te weinig of te eenzijdige info heb). Daar moet ik nog eens werk van maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Punt 1: hier niet zelfgemaakt, maar dat staat op mijn eco-bucketlist. Thuis gebruik ik een natuurlijke kristaldeo, in mijn handtas zit een Deo van Cattier Paris: zonder aluminiumzouten of drijfgas en met natuurlijke ingrediënten.
  Punt 2: check
  Punt 3: check
  Toch niet slecht dus ��

  BeantwoordenVerwijderen

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Facebook

Pinterest