Drie dingen die je NU kunt doen om de wereld te redden (deel 2)

21:43


Verbeter de wereld deel 1 heb je misschien al gelezen. Vandaag delen we drie nieuwe dingen die jij nú meteen kunt doen om je positieve impact op de wereld te vergroten. Waar wacht je nog op? Let's do it!
  1. Eet een dag per week minder vlees
  2. Blijf weg van wegwerpscheermesjes 
  3. Doe de excuses de deur uit
Heb je wel eens gehoord van Meat Free Monday? Één dag per week geen vlees eten (of één dag minder als je nu al niet elke dag vlees eet), merk je eigenlijk helemaal niet. Maar het heeft wél een enorme impact op de aarde. Paul McCartney (hij eet zelf helemaal geen vlees en is toevallig mijn lievelingsBeatle) en zijn dochters Mary en Stella (de mode-ontwerpster) willen met Meat Free Monday aandacht vragen voor de enorme CO2-voetafdruk van vleesconsumptie. Dat doen ze door te pleiten voor een 'vleesloze maandag'. Één dag per week geen vlees eten is beter voor de aarde, de dieren en je gezondheid. Op meatfreemondays.com delen ze ook een heleboel recepten voor als je een keer niet weet wat je moet koken.

Nu je de week zo positief begonnen bent, kun je dinsdag in je lunchpauze of donderdagavond als je écht geen tijd hebt meteen op zoek naar een safety razor. Want plastic wegwerpscheermesjes heb je écht niet nodig! 

Over tijd gesproken, de derde gedragsverandering vraagt niet eens tijd! Doe simpelweg de excuses de deur uit en begin gewoon. Wij werken full-time, hebben een blog, een drukke hobby, zijn net verhuisd en hebben tóch tijd om zero waste te leven. En als wij het kunnen, kun jij het zeker!

Waar ga jij mee beginnen? Of heb je bovenstaande drie punten al láng gedaan? We zijn benieuwd naar jouw verhaal! Ook horen we natuurlijk graag wat je nog een moeilijke stap vindt - zodat we daar ook aandacht aan kunnen besteden.

You Might Also Like

9 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook