Drie dingen die je NU kunt doen om de wereld te redden (deel 2)

21:43


Verbeter de wereld deel 1 heb je misschien al gelezen. Vandaag delen we drie nieuwe dingen die jij nú meteen kunt doen om je positieve impact op de wereld te vergroten. Waar wacht je nog op? Let's do it!
 1. Eet een dag per week minder vlees
 2. Blijf weg van wegwerpscheermesjes 
 3. Doe de excuses de deur uit
Heb je wel eens gehoord van Meat Free Monday? Één dag per week geen vlees eten (of één dag minder als je nu al niet elke dag vlees eet), merk je eigenlijk helemaal niet. Maar het heeft wél een enorme impact op de aarde. Paul McCartney (hij eet zelf helemaal geen vlees en is toevallig mijn lievelingsBeatle) en zijn dochters Mary en Stella (de mode-ontwerpster) willen met Meat Free Monday aandacht vragen voor de enorme CO2-voetafdruk van vleesconsumptie. Dat doen ze door te pleiten voor een 'vleesloze maandag'. Één dag per week geen vlees eten is beter voor de aarde, de dieren en je gezondheid. Op meatfreemondays.com delen ze ook een heleboel recepten voor als je een keer niet weet wat je moet koken.

Nu je de week zo positief begonnen bent, kun je dinsdag in je lunchpauze of donderdagavond als je écht geen tijd hebt meteen op zoek naar een safety razor. Want plastic wegwerpscheermesjes heb je écht niet nodig! 

Over tijd gesproken, de derde gedragsverandering vraagt niet eens tijd! Doe simpelweg de excuses de deur uit en begin gewoon. Wij werken full-time, hebben een blog, een drukke hobby, zijn net verhuisd en hebben tóch tijd om zero waste te leven. En als wij het kunnen, kun jij het zeker!

Waar ga jij mee beginnen? Of heb je bovenstaande drie punten al láng gedaan? We zijn benieuwd naar jouw verhaal! Ook horen we natuurlijk graag wat je nog een moeilijke stap vindt - zodat we daar ook aandacht aan kunnen besteden.

You Might Also Like

9 reacties

 1. Ik probeer regelmatig een veggie dag in te lassen (in België heeft EVAvzw donderdag veggiedag geÏntroduceerd), maar ik zou het wat structureler willen aanpakken. Nu is het meer 'als ik eraan denk'. De safety razor staat op mijn verlanglijstje. Ondertussen scheer ik met een plastic houdertje waar enkel het mesje te verwisselen is, maar die mesjes blijven eigenlijk heel lang meegaan en ik heb nog een stapeltje liggen, dus daar moet ik eerst door. Hoe vaak kan je de mesjes van de safety razor eigenlijk gebruiken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Superleuk dat je meer veggie eet! Het is natuurlijk ook gewoon heel erg lekker :) Wat leuk dat er op donderdag een veggiedag is! Je had natuurlijk ook al MeatFreeMonday van de McCartneys dus zo wordt het langzaam steeds aantrekkelijker. De mesjes van een safety razor zijn echt ouderwetse scheermesjes. Onze ervaring is dat ze echt heel erg lang meegaan. Ik denk dat ik wel een jaar heb gedaan met een (papieren) pakje van 4 mesjes. Maar het hangt wel van het mesje af en hoeveel je scheert. Eerst je eigen mesjes opmaken is natuurlijk het beste, yes!

   Verwijderen
 2. Excuses zijn de deur uit, ik eet al 1,5 jaar veganistisch en ik ben nu mijn safety razor aan het bestellen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zet door en doe mee aan de Vegan Challenge! Het is even wennen, maar daarna wil je niet anders meer! Het scheelt zoveel water, landbouwgrond, dierenlevens, etc.! Het voelt gewoon supergoed! En je kan nog steeds heeeerlijk eten! Je moet alleen even omdenken in het begin :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waar kun je in NL een safetyrazor het beste kopen?
  Goede tips verder! Zeker de laatste ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hebben onze safety razors op een vlooienmarkt gekocht en daar zie ik ze wel vaker liggen. Vaak hebben ze ze ook bij barbierachtige kapperszaken (gewoon even binnenlopen en vragen!). En anders is er online ook van alles te vinden: in het Nederlands heet het naast safet razor soms ook krabber of veiligheidsmes.

   Verwijderen
 5. bij visagistopdefiets.nl kun je een safety razor bestellen. Ik heb wel ergens gelezen dat de gekleurde scheermessen een handvat hadden van mogelijk iets van plastic, maar ze heeft zoiezo ook een model geheel uit rvs. Ook kun je daar losse mesjes bestellen. groetjes rianne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeeh wat leuk Rianne! Dan ga ik er daar maar eentje voor mijn vriend bestellen. Die van mij komt van een rommelmarkt en hij is na onze vakantie (toen heeft hij hem twee weken gebruikt) ook overtuigd: hij wil er ook ééntje!

   Verwijderen

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl.

Facebook

Pinterest