Vegan challenge update: hoe gaat het nu?

06:00


Iets later dan gepland, maar hier weer een update van mijn vegan challenge! Ik merk dat het kiezen voor vegan producten nog niet in mijn natuur zit en ik ook deze weken weer een flink aantal keer de mist in ben gegaan, maar met mijn (home made) humus, veel groenten, curry's en lekkere soepjes heb ik al veel veganistische calorieën erop zitten ;). Deze keer geen uitgebreid verslag (tenzij jullie dat willen!) van mijn maaltijden (vorige week deed ik dit wel) maar een wat algemener artikel over mijn vegan bevindingen, mét de vegan voornemens van vorige week.

Vegan voornemen: Be prepared
Dit voornemen gaat lekker! Ik zorg dat ik wat noten en dadels in mijn tas heb, maakte dahl to go en zorgde voor een finke pan soep. Zo is het makkelijker om vegan te eten zonder erbij na te denken!

Een foto die is geplaatst door Jessie kroon (@jessieemmajohn) op


Vegan voornemen: Testlab
Een chocoladesoesje sloeg ik af, maar daar houdt het wel bij op. Toen mijn vriend op zondagochtend een tosti bakte kon ik de verleiding niet weerstaan. Ook niet toen ik tijdens een lunch buiten de deur kon kiezen uit een salade met groenten of home made vegetarische auberginekroketjes op vers knapperig brood (de lekkerste ooit!). Ik denk dat er geitenkaas in zat, maar misschien was hij toevallig tóch vegan.. In het vega dagmenu bij het favoriete restaurant van mijn vriend, een heerlijke Thaise curry, zat per ongeluk een gekookt ei en door het mooie weer kon ik een bolletje citroenijs niet weerstaan. Later las ik dat sorbetijs vaak vegan is, dus dat is een tip voor de volgende keer.

Vegan voornemen: Cookskills
Ik doe mijn best! Maandag roerbakte ik groenten en dinsdag draaide ik ook een maaltijd in elkaar. Zondag maakte mijn vriend vegan wok (yes!) en voor de rest aten we weer veel buiten de deur: waar het écht lastiger is! Daarnaast bakte ik een vegan bananenbrood (mjam, check snel het recept!) en probeerde ik veel soepjes te maken. De prei-aardappelsoep was helaas geen succes, maar wél vegan! Een home made latte macchiato met sojamelk was ook geen succes, ieeeks! Die kan ik beter in een restaurant proberen, óf met havermelk drinken.Een foto die is geplaatst door Jessie kroon (@jessieemmajohn) op


Vegan voornemen: Make up your mind
Ik ga het maar meteen zeggen: voor mij staat zero waste toch boven een veganistische lifestyle! Als ik filmpjes zie van schildpadden met een rietje hun neus, albatrossen met buiken vol plastic doppen en verstikte zeedieren in netten kan ik me niet voorstellen dat je als vegan klakkeloos een plastic rietje in je vegan smoothie kunt stoppen. Op Instagram (ik ben heel wat vegan accounts gaan volgen voor inspiratie) zie ik dat jammer genoeg wél heel vaak voorbij komen. Dat gezegd hebbende, vind ik het toch onwijs leuk om wat meer vegan bezig te zijn deze maand en in contact te komen met andere vegans. Je deelt toch dezelfde passie (namelijk het redden van de wereld!) en ziet dat iedereen creatief moet zijn voor zijn of haar manier van leven. Zero waste vegans zijn natuurlijk helemaal de bom, maar voor mij is dat tóch nog niet haalbaar.


En nu: de boeken in!Ik heb bij de bieb een aantal vegan boeken geleend, en omdat ze gereserveerd waren (meer mensen volgen waarschijnlijk de challenge!), moest ik even wachten. Nu zijn ze binnen en ik kan niet wachten om te lezen hoe de drie auteurs van Plant Power, De Vegarevolutie en Vegadutchie zich hebben ontwikkeld tot echte vegan cooks! Ik heb al door wat recepten gebladerd en ben ook zeker van plan om wat te proberen :) 


You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook