Gastblog Janna: ervaringen met de zero waste kit!

06:00Janna was de winnares van onze zero waste kit winactie. Natuurlijk waren we superbenieuwd hoe ze de zero waste beautyproducten vond dus vroegen we haar of we haar ervaringen mochten delen. En yes! Zie hier het verhaal mét extreem mooie foto's van Janna over de zero waste kit! - Emmajohn

Janna - Tandpasta zonder tube? Shampoo zonder plastic fles? En deo zonder verpakking? Het bestaat! Via de toffe blog emma+john won ik de Zero Waste Kit van SeBio. Daarin zaten vier verpakkingsvrije en vegan badkamerartikelen. Heel fijn, want al dat plastic is natuurlijk niet zo goed voor het milieu. Dit pakketje ziet er bovendien ook nog eens heel leuk uit. Oké, ik had even twijfels toen ik het blokje zag dat ik over mijn hoofd moest wrijven als shampoo. Maar ik vond het vooral heel leuk om dit eens een keer uit te proberen.

Alle artikelen zijn van natuurcosmeticabedrijf Lamazuna. Al hun producten zijn biologisch en vegan. Eerst probeerde ik de shampoobar met zilversparolie (links). Ik ben hier echt heel enthousiast over! Het blok ruikt een pepermunt- en kokosachtig, en wordt een beetje zacht als je het over je natte haar wrijft. Mijn haar was na het wassen ook goed schoon. De geur was helaas niet meer te ruiken.


Het andere blokje is de solide deodorant. De bedoeling is dat je het blokje nat maakt en dan onder je oksels wrijft (zoals op het plaatje :). Eigenlijk niets anders dan een roldeo dus, maar dan zonder verpakking. Ik heb de hele dag door de duinen gewandeld vandaag en ik kan je vertellen: de deo werkt goed!


Is het een lolly? Nee, het is tandpasta! En dat werkt als volgt: je maakt je tandenborstel nat en wrijft hem tegen het blokje solide tandpasta aan. Dat begint dan een beetje te schuimen en met dat schuim poets je je tanden. Het smaakte een beetje naar pepermunt, lekker! Ik had wel het idee dat m'n tanden goed schoon waren, maar miste nog een beetje dat frisse 'tandpastagevoel' in mijn mond achteraf.


Ten slotte zat er ook nog een oriculi in het pakketje. Een wat? Een oriculi, ofwel: een oorstokje. Dit bamboehouten stokje is een vervanger voor de wattenstaafjes die je elke keer weggooit. Echt een goed idee, want hiermee bespaar je heel wat plastic. Wel even goed schoonmaken natuurlijk :)

Nog een laatste opmerking over de producten uit het Zero Waste Kit. Om het allemaal een beetje hygiënisch te houden, moet ik nog een goede manier vinden om alles op te bergen. Aan zo'n halfzachte shampoobar kleven natuurlijk snel vuiltjes. Ik heb ze nu in herbruikbare plastic bakjes op een plankje gezet en dat werkt redelijk, maar ik ben benieuwd hoe andere zero-wasters dat doen!


Na mijn badkamermoment dronk ik nog een lekker kopje thee, want in het pakketje zaten ook nog theezakjes van Noé Nature. Helaas niet verpakkingsvrij, maar wel biologisch, Fair Trade én heel lekker. Ik vond vooral de kruidenthee met lavendel heerlijk. 
Al met al ben ik heel erg blij met de Zero Waste Kit. Het is een goed begin voor een verpakkingsvrije badkamer! Alles werkt fijn en het ziet er ook nog eens leuk uit. Nicky en Jessie, heel erg bedankt voor het leuke pakketje en de lieve kaart erbij!

Alle foto's en tekst zijn gemaakt en geschreven door Janna, gebaseerd op haar eigen ervaringen. 

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook