Vegan Challenge: wij doen mee!

15:10


Al meerdere keren hebben wij vragen binnengekregen over of we vegan zijn, of waarom onze recepten bijvoorbeeld ei bevatten. Als er dan ook één onderwerp een hot topic is op dit moment is het ook wel veganisme, of (om de hippere term te gebruiken): een vegan lifestyle. Natuurlijk geven wij om dieren en hebben documentaires als Cowspiracy en FoodInc. onze ogen geopend, maar voor ons blijft het een lastige kwestie. Vegetarisch is inmiddels geen probleem meer en ook vegan avondeten en lunch zijn bijna dagelijkse kost, maar een complete vegan lifestyle... We'll see!

Omdat we natuurlijk wel open staan voor veranderingen en fan zijn van challenges (we organiseren zelf de Plastic Free July Challenge!) besloot ik (J) me op te geven voor de Vegan Challenge. Geloof me, als de grootste liefhebber van eieren en iemand die vroeger de liefkozende bijnaam 'melkmonstertje' van haar ouders kreeg is dat een grote stap. Ik weet dus ook niet of het me gaat lukken om helemaal over te stappen op een zero waste én vegan lifestyle: vaak is het eerste al moeilijk genoeg ;). Maar.. wie niet waagt wie niet wint!

Morgen begint de Vegan Challenge. In onze koelkast staan nog een pak melk, yoghurt en een doos vol eieren en die ga ik uiteraard niet weggooien. Ik ben wél van plan om (deze maand) geen nieuwe zuivel meer te kopen en zo dus geleidelijk de challenge in te rollen. Alle ervaringen, mislukkingen en kleine overwinningen kun je natuurlijk volgen op ons blog. Vergeet ons ook niet te checken op Instagram (@nickyemmajohn en @jessieemmajohn) waar je een kijkje in ons dagelijks leven krijgt! Oh ja, ik ben ook van plan om op Snapchat (@imagineremember) wat ervaringen te delen, zodat het social media cirkeltje rond is. 

De voorraadlijst
Bij het bekijken van de voorraadlijst op de website van de vegan challenge merkte ik al meteen dat het een extra uitdaging gaat worden. Rijstwafels, beschuit, sojaroom, sojayoghurt, tofu, edelgist, ontbijtkoek, Lu Time Out koekjes.... al deze dingen kan ik zó van mijn lijst afstrepen, omdat ik uit meer dan een jaar zero waste evaring weet dat het onmogelijk is om deze spullen verpakkingsvrij te krijgen. Natuurlijk zijn voor heel veel artikelen (rijstwafels, ontbijtkoek, koekjes...) prima zero waste alternatieven te vinden, maar aangezien ik het (wellicht verkeerde?) idee heb dat vegans zweren bij alles wat met soja of tofu te maken heeft en verliefd zijn op pakken rijst-, haver-, amandel- of sojamelk (die ook nog eens allemaal een plastic dop hebben!) ben ik benieuwd of alle recepten die door de Vegan Challenge ook zero waste te maken zijn.

Ga jij ook meedoen met de challenge? Of heb je nog tips? Laat het me weten!

You Might Also Like

9 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook