Groen wonen op een budget: een kijkje in onze tijdelijke huurwoning

12:58Binnenkort moeten we ons prachtige antikraakpaleisje verlaten, dus we zijn al druk bezig met het verkopen van onze spullen op Marktplaats, het weggeven van spullen die we niet meer gebruiken en het verzinnen van oplossingen om onze spullen handig mee te nemen. Eerder schreven we al over ons huis (in een andere opstelling) en ons plan om minder spullen te hebben. Nu moeten we écht alles in de praktijk gaan brengen en zorgen dat we een soepele verhuizing hebben.


De stoel op de foto vonden we bij het grofvuil en past eigenlijk niet meer in het nieuwe huis (dat we Scandinavisch willen inrichten). De mintgroene eetkamerstoelen, eettafel en salontafel gaan ook weg. Net als de bank en de bijzettafeltjes. Het klinkt misschien heel drastisch, maar nadat we al deze spullen over de laatste jaren hebben verzameld (alles komt van de kringloop, Marktplaats of een rommelmarkt) past het niet meer allemaal bij de smaak die we nu hebben. Het liefst verander ik (J) iedere dag ons huis (dat verklaart ook deze nieuwe - ietwat onhandige - opstelling), dus we vinden het wel leuk om weer 'opnieuw' te beginnen!


De posters zijn gedrukt op papier van afvalhout en zonder chloor gebleekt en zijn een product van Opgemärkt; onze ongedwongen duurzaamheidsvereniging. Natuurlijk zijn we fan van onze eigen producten, dus hebben ze een prominente plek in huis gekregen. Erachter zie je een bord van kurk: een superduurzaam materiaal voor in huis.


De tulpen op tafel hebben we van onze oma gekregen. Zelf kopen we geen snijbloemen, maar ze zien er nu (na meer dan een week) voor ons doen nog goed uit! De lamp is gemaakt van hout en metaal en gaat mee naar ons volgende huis. Benieuwd wat we allemaal verkopen? Of heb je interesse in een pareltje uit ons huis? Bekijk eens onze Marktplaatspagina.

You Might Also Like

1 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook