Zero waste kit (+ winactie!)

17:35Van de supertoffe Belgische webshop SeBio kregen we een plasticvrij pakketje toegestuurd. Ja, verpakt in papier; hoe fijn! In het pakketje vonden we de 'coffret zéro déchet' en natuurlijk was ik (J) daardoor meteen enthousiast: zet ergens een Frans woord neer en ik zwijmel weer terug naar mijn verblijf in Parijs. Maar naast het toffe Franse koffertje werden we óók heel blij van de inhoud. Dit is namelijk de ultieme zero waste starterskit!

De starterskit is van het Franse merk Lamazuna. Dit merk, dat haar producten in Frankrijk maakt, verkoopt onder andere menstruatiecups, herbruikbare reinigingsdoekjes, zwarte zeep en cacaoboter. Daarnaast hebben ze een extra aantal musts voor zero-wasters in huis: shampoobars, deodorant en tandpasta! Het merk gebruikt 2% van de verkoop voor het onderhouden van bossen in Peru. Inmiddels zijn al meer dan duizend bomen geplant. Het merk heeft bovendien het vegan, proefdiervrij en slow cosmetic certificaat! What's not to like?


Alle producten van Lamazuna zijn vegan en duurzaam. Het koffertje zelf bestaat uit populierhout en heeft vier producten verstopt onder opvulmateriaal van karton.
  • Een shampoobar met essentiële zilversparolie
  • Een deodorantbar met palmarosaolie
  • Een tandpastabar met pepermuntsmaak
  • Een oriculi: een bamboe stokje wat je als vervanging voor wattentipjes (oorstaafjes) kunt gebruiken
Alle ingrediënten in de producten staan op het koffertje vermeld. De shampoobar heeft bijvoorbeeld geen SLS in zich. Wij zouden het liefst helemaal shampoovrij gaan en ieder chemisch middeltje gebruiken, maar na onze lange proefperiode bleek dat niet echt haalbaar en zijn we zelf ook overgestapt op een bar met SLS.We zijn dus benieuwd naar jouw ervaring met dit SLS-vrije alternatief (zie onderaan de post hoe je het koffertje kunt winnen!). In de shampoobar zit wel onder andere sodium cocoyl isethionate, kaolin, glucoside en glycerine.


Naast de shampoobar vind je in het koffertje 'dentifrice solide' ofwel "vaste tandpasta". Daar worden we nieuwsgierig van! Natuurlijk kun je je eigen tandpasta maken, maar als je dat niet fijn vindt of er geen tijd voor hebt is dit een prima verpakkingsvrij alternatief. De 'tandpastabar' werkt heel simpel: wrijf met het stokje met tandpasta over je tandenborstel en je zult zien dat het gaat schuimen. Je kunt het stokje op zijn kop in je beker bewaren; net als een tube tandpasta!


Ten slotte is er nog de 'vaste deodorant'. Wij zijn fan van onze homemade natuurlijke deodorant en zouden dus ook niet snel meer een spuitbus kopen! De deodorantbar uit het koffertje kun je onder het water houden en vervolgens onder je oksel wrijven: handig! Dat is zeker een voordeel ten opzichte van onze 'smeerbare' deodorant. In de deo zitten baksoda, kokosolie en een aantal interessante extra ingrediënten waaronder cetearyl wheat straw glycosides wat biologisch afbreekbaar is en geraniol wat een roosachtige geur heeft en in planten voorkomt.  Kortom, deze zero waste kit van SeBio heeft geen schadelijke ingrediënten en is de ideale manier om verpakkingsvrije alternatieven voor shampoo, deo en tandpasta uit te proberen! Daarom vinden wij het leuk om het koffertje ter waarde van €38,90 aan één van onze lezers weg te geven. Laat ons in de comments of in een berichtje weten waarom jij het koffertje zou willen hebben en dan kiezen wij de winnaar! 

-- De winactie is gesloten!  -- 
Gefeliciteerd met het koffertje Janna :)
Natuurlijk vonden we het supermoeilijk om te kiezen, dus hebben we uiteindelijk lootjes getrokken. Bedankt voor jullie inspirerende en enthousiaste reacties! 

You Might Also Like

14 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook