BioLokaal: verpakkingsvrij winkelen in Coevorden (gesloten!)

07:49

UPDATE: BioLokaal is inmiddels helaas gesloten!

Na een weekendje in de buurt van Emmen, reed ik langs Coevorden en besloot ik om meteen een kijkje te nemen bij BioLokaal, de verpakkingsvrije winkel die daar een paar maanden geleden is geopend.


Net als bij de andere verpakkingsvrije winkels die ik heb bezocht, kun je ook hier niet om de rijen met tapbakken en potten heen. De display bij BioLokaal is heel netjes: grote rekken vol met kruiden, specerijen en thee zijn het eerste wat je ziet als je binnenkomt. Er is veel keuze en ik kon zo snel geen kruiden verzinnen die niet werden verkocht. Tegen de achterwand van de winkel vind je de bulktaps, waar onder andere granen, noten, koffie, suiker, pasta en rijst te vinden zijn. Er liggen papieren zakjes, maar uiteraard kun je alles ook in je eigen zakjes of potjes (die je eerst kunt wegen) meenemen.
Naast de droge bulkproducten verkoopt BioLokaal ook olie die je zelf kunt tappen, olijven, grie en een klein non-food assortiment met onder andere los waspoeder, navulbaar schoonmaakmiddel en biologische tandpasta. Verder kun je hier terecht voor kaas, eieren, brood, groente en fruit, zuivel in glas én vind je een vriezer met los fruit zoals bessen.

De winkel is van binnen heel stijlvol ingericht, met een leuk betegelde counter, twee gele Ikea-stoelen en een heleboel hout en glas. Van buiten valt de winkel niet zo heel erg op, maar je vindt BioLokaal op een paar meter van de markt in Coevorden (Bentheimerstraat 3) en je herkent het aan de bakfiets die buiten voor de deur staat.


You Might Also Like

1 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook