Zero effort: zet een plasticvrij kopje koffie

06:28


Vergeet Nespressocupjes, Senseopads en kleine zakjes oploskoffie: de lekkerste koffie maak je plasticvrij! Voor mijn verjaardag kreeg ik naast een ervaring een oldschool koffiemachine cadeau. Iets dat ik al langer wilde (ik dronk daarvoor oploskoffie uit een glazen pot DE) omdat ik niet veel koffie drink. Dat klinkt tegenstrijdig, maar omdat ik weinig koffie drink wil ik júist dat het goede koffie is als ik een bakje zet!


Deze koffiemachine bestaat uit drie losse onderdelen: een waterreservoir aan de onderkant, een aluminium filter waar je de koffie indoet en een bovenkant, waar je koffie in borrelt als hij klaar is. Doordat je het hele espresso-apparaatje op een gaspitje zet wordt het water in het reservoir verwarmd en gaat het via het koffiefilter naar de bovenkant, waar het als koffie tevoorschijn komt.


Koffiezetten duurt hierdoor iets langer, ongeveer tien minuutjes, maar je hebt geen filters nodig! Alleen koffie (in je eigen verpakking te halen bij de verpakkingsvrije winkel of bijvoorbeeld Simon Lévelt) en wat water. Mjam!


You Might Also Like

3 reacties

 1. Wat een schattig machinetje! Wisten jullie trouwens dat Nespresso een inzamelingsactie heeft waardoor de cups 100% worden gerecycled? Nu is vermijden natuurlijk beter dan recyclen, maar ik vind het al een goede stap. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is zeker een goede stap! Je ziet dat veel bedrijven nu ook bewust worden van de 'waste' die ze creeëren en dat kunnen wij natuurlijk alleen maar toejuichen :) - Jessie emmajohn.nl

   Verwijderen
 2. Die dingen maken erg lekkere koffie maar Aluminium is geen goed plan.

  BeantwoordenVerwijderen

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl.

Facebook

Pinterest