Zero Waste Blogger Meeting

21:37

Zondag reisden wij af naar Zutphen voor de allereerste Zero Waste Blogger Meeting in Nederland. Yvonne van Y Fair Productions had een groepje zero waste bloggers uitgenodigd om in de pas geopende verpakkingsvrije winkel GOODsONLY ervaringen, inspiratie en tips uit te wisselen. 

Zero waste blogs
We vonden het superleuk om andere zero waste bloggers in real life te ontmoeten! Een aantal van hen volgden we al, vooral op Instagram, maar we hebben ook weer een paar leuke nieuwe blogs ontdekt. Tijdens de middag ging het vooral over onze ervaringen met zero waste leven, met bloggen (wij zijn stiekem best wel jaloers op alle full-time bloggers die van hun site kunnen leven!), met wormenbakken en met composteren. Het is interessant om te ontdekken waarom iedereen bepaalde afwegingen heeft gemaakt. Terug naar huis hebben we weer eens uitgebreid nagedacht over waarom wij bepaalde keuzes eigenlijk maken.

Zero waste vegan Shia van Wasteland Rebel en haar man Hanno kwamen helemaal uit Duitsland om bij de meeting aanwezig te zijn, de rest zat wat minder lang in de trein (of auto). We ontmoetten Tessa van Awkward Duckling (een blog over 'een gelukkige en groene lifestyle'), Eske van Pittoreske (voor groene tips en recepten), Judith van Wat beweeg jij (binnenkort online) en natuurlijk Yvonne die de meeting initieerde. 


GOODsONLY
De meeting vond plaats bij GOODsONLY in Zutphen. Binnenkort zullen we een uitgebreide blog over deze hotspot schrijven, want GOODsONLY is een échte verpakkingsvrije winkel. Naast noten, rijst, pasta, bonen, koffie en thee vind je hier ook hele lekkere bananenchips en appelkaneelchips, kun je nougat en chocola zonder verpakking kopen, staat er een pindakaasmachine en worden er verse groenten, fruit en brood verkocht.

Marjolijn, de oprichtster en eigenaresse van de winkel, vertelde ons alles over haar keuzes, overwegingen en dilemma's en dat was superinteressant. We leerden van alles over de toeleveranciers, de bezorgservice per fietskoerier (die zelf ook even iets kwam vertellen), barcodes en gezondheid. Oh, en GOODsONLY werkt niet met stickers, maar aan de kassa wordt gewoon de tarra van het gewicht van je gevulde pot afgehaald - yes, dat misten we nog bij de andere zero waste shops waar we zijn geweest!Bron 1e foto: Y Fair Productions

You Might Also Like

4 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook