GOODsONLY: verpakkingsvrij winkelen in Zutphen (gesloten)

06:39

Iets meer dan twee maanden geleden opende er een nieuwe verpakkingsvrije winkel in Nederland: GOODsONLY in Zutphen. LET OP: inmiddels is deze winkel helaas weer gesloten. Wij waren hier voor de eerste Zero Waste Bloggers Nederland meeting.
Assortiment
GOODsONLY verkoopt superveel artikelen onverpakt. Onze favorieten: bananenchips en appel-kaneelchips. Sowieso kun je hier je hart ophalen als je van zoet houdt, denk bijvoorbeeld aan blokken nougat en stukken chocola. Maar ook de basisdingen ontbreken niet. Als je de winkel binnenkomt loop je meteen tegen verschillende soorten rijst, bonen, pasta, muesli, granen en noten aan. Verder vind je hier mosterd, pindakaas, zout, suiker, thee, koffie en gedroogde vruchten, maar ook verse groenten en brood. Op zoek naar zeep, shampoo, wasmiddel of een nieuwe tandenborstel? Ook geen probleem!

Hoe werkt het?
Boodschappen doen bij een verpakkingsvrije winkel is veel leuker dan in de supermarkt, omdat je alles in je eigen zakjes en potjes mag scheppen/gieten/tappen. Je koopt dus precies de hoeveelheid die je nodig hebt en je boodschappen zien er altijd mooi uit. Maar het kan wel even wennen zijn. Bij binnenkomst moet je namelijk eerst je potjes wegen. Vaak krijg je dan een sticker waar een barcode en het gewicht van je potje op staan, maar bij GOODsONLY gelukkig niet. Je schrijft het gewicht met een uitwisbare stift op je potje en bij de kassa wordt dat van het totaalgewicht afgehaald. En dat werkt perfect!
Biologisch en lokaal
Het assortiment bij GOODsONLY bestaat zoveel mogelijk uit biologische en lokale producten. De prijzen liggen niet hoger dan wat wij gewend zijn. Het assortiment breidt steeds verder uit, de winkel is immers pas net open. Dus grote kans dat we de volgende keer nóg meer biologische en lokale producten vinden. Ook leuk: je kunt je boodschappen door de lokale fietskoerier laten thuisbezorgen (als je in Zutphen woont tenminste).You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook