Duurzame oordopjes

06:03

Na jaren trouwe dienst, hielden mijn Sony oordopjes ermee op. Op zoek naar een duurzamer alternatief kwam ik de oordopjes van House of Marley tegen. Geïnspireerd door Bob Marley en zijn visie op gelijkheid, eenheid, authenticiteit, liefde en duurzaamheid worden de producten bij House of Marley geproduceerd met veel aandacht voor kwaliteit, het milieu en de mensen om ons heen. Dat vond ik niet verkeerd klinken!

De oordopjes die ik kocht heten Smile Jamaica Tan. Het is een in-earmodel, wat even wennen was, maar wat eigenlijk superfijn is. In de trein luister ik altijd naar Spotify op mijn telefoon en omdat deze dopjes in mijn oor zitten, vallen veel achtergrondgeluiden weg en hoor ik de muziek veel duidelijker. Het geluid is veel helderder dan in mijn oude oordopjes. Daarnaast vind ik ze ook gewoon supermooi. Én zijn ze verantwoord geproduceerd.

Het hout dat wordt gebruikt is FSC gecertificeerd, de stof om de kabel is een natuurlijke mix van katoen en canvas. De basis van de oordopjes is aluminium dat 100% hergebruikt kan worden. Helaas zit er ook in deze oordopjes kunststof, maar dat is wel hergebruikt. Ook over de verpakking is nagedacht: die is gemaakt van gerecycled karton en gerecycled plastic (ik had ze natuurlijk nóg liever onverpakt gekocht, maar dat is een onmogelijke opgave). Niet helemaal zero waste dus, maar wel aanzienlijk verantwoorder dan de oordopjes die ik hiervoor had.

House of Marley maakt niet alleen oordopjes, maar ook koptelefoons, audiosystemen en accessoires. Alle producten zijn een mix van high-tech en eco-bewust ontwerp. Het bedrijf streeft ernaar "kwalitatief hoogwaardige producten te creëren in de meest ethische verantwoorde en milieuvriendelijke positieve manier." Dat doen ze door natuurlijke, milieuvriendelijke en herbruikbare materialen te gebruiken. De producten worden in verschillende (web)winkels in Nederland verkocht.

You Might Also Like

3 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook