Outfit of the day: tweedehands grijs, rubberen schoenen en een duurzame bril

06:57

De afgelopen anderhalf jaar hebben wij alleen nog maar duurzame kleding gekocht. We proberen met minder kleding door het leven te gaan, maar soms zijn oude kledingstukken écht aan vervanging toe en soms is iets gewoon écht heel leuk. Het meeste kopen we tweedehands, soms kiezen we voor iets nieuws. Bij nieuwe items letten wij er wel altijd op dat er alleen natuurlijke, bij voorkeur biologische, materialen worden gebruikt en het eerlijk geproduceerd is. Lokaal, handgemaakt of onder goede omstandigheden. De komende tijd zullen we af en toe een outfitpost plaatsen met items uit onze - inmiddels bijna helemaal duurzame - garderobe.

Tweedehands grijze kasjmieren trui. Bij het kopen van tweedehands truien, shirts en vesten duiken we meteen naar het label. Polyesther en acryl komen onze kledingkast niet meer in. Deze cashmere sweater van Episode is superzacht en heerlijk warm. Over de trui draag ik een oude zwarte jas die ik jaren geleden bij een opheffingsuitverkoop kocht.

Grijze tweedehands Levi's 501 jeans. Toen ik deze broek in een tweedehands kledingwinkel in Parijs tegenkwam was ik meteen verkocht! Hij zit perfect en past bij bijna elk outfit. Onder de broek (Levi's broeken vind ik eigenlijk altijd leuker met opgerolde pijpen) draag ik rubberen enkellaarsjes. De laarzen zijn gevoerd met katoen, er komt dus geen plastic aan te pas. Deze schoenen zijn helaas niet van een superduurzaam en verantwoord merk, maar voor mij is het heel belangrijk dat schoenen voldoende steun aan mijn enkel bieden, dus schoenen vinden is altijd een struggle.

Handgemaakt armbandje met een cactus. Bij conceptstore Jut & Jul in Utrecht vond ik dit armbandje van Wat Mooi. Al hun sieraden worden handgemaakt in Nederland. Toen ik dit armbandje zag hangen, was ik meteen verkocht!

Vorige week kocht ik bij Ace & Tate een nieuwe bril. Ik wilde graag een zo duurzaam mogelijke keuze maken en daarbij kwam ik uit bij Ace & Tate. Al hun brillen worden handgemaakt in Nederland en Italië en tegen eerlijke prijzen ingekocht en verkocht. De brillen worden gemaakt van acetaat, een combinatie van azijnzuur en cellulose (een veel voorkomende samenstelling in katoen en houtpulpvezels) en er wordt gebruik gemaakt van duurzame scharnieren. De bril werd zonder plastic opgestuurd en de factuur ontving ik niet uitgeprint in de winkel, maar in mijn mail.

Waar let jij bij het kopen van nieuwe items op?

You Might Also Like

1 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook