Ogreen clean machine

07:00

We schreven al vaker over onze liefde voor planten in huis, maar sinds we een Ogreen hebben is onze plantenliefde nóg groter geworden. Deze 'clean machine' ziet er superleuk uit en zorgt ook nog eens voor zuivere lucht in huis. Nu doen alle planten dat natuurlijk, maar de planten van Ogreen zijn er speciaal op gekweekt om bovengemiddeld veel lucht te zuiveren. Ze worden bovendien bewust gekweekt en zonder plastic verpakt in een afbreekbaar FSC-potje.

Het lijkt misschien niet nodig, een luchtzuiveraar in huis halen. Maar wist je dat er ongemerkt best veel chemische uitstoot in huis plaatsvindt? Apparaten zoals printers, reguliere schoonmaakmiddelen (die hebben wij dan gelukkig weer niet) of bouwmaterialen zijn niet zo gezond. Ogreen Clean Machines zuiveren die ongezonde stoffen (zoals formaldehyde, benzeen, tolueen, aceton, ammonia en verschillende soorten alcohol) uit de lucht én omdat het planten zijn zetten ze CO2 om in zuurstof (we love fotosynthese!). Het verschil tussen planten van Ogreen en andere 'luchtzuiverende' planten is dat de Clean Machines tot wel 30 m2 lucht per plantje zuiveren. Dat is veel meer dan gemiddeld. Hier leggen ze uit hoe dat wetenschappelijk allemaal werkt. Er zijn verschillende varianten te koop, op elke plant staat aangegeven hoeveel lucht hij zuivert.

Wij kochten een Ogreen Champ die inmiddels al een aantal weken 30m2 lucht zuivert in ons appartement. De plant lijkt op een vetplant en is dus ideaal voor mensen zonder groene vingers. Geen plastic, een milieuvriendelijk en duurzaam gekweekt plantje en een stijlvolle pot (die biologisch afbreekbaar is en dus maar een week of twee meegaat). Kende jij Ogreen al?

You Might Also Like

2 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook