Ogreen clean machine

07:00

We schreven al vaker over onze liefde voor planten in huis, maar sinds we een Ogreen hebben is onze plantenliefde nóg groter geworden. Deze 'clean machine' ziet er superleuk uit en zorgt ook nog eens voor zuivere lucht in huis. Nu doen alle planten dat natuurlijk, maar de planten van Ogreen zijn er speciaal op gekweekt om bovengemiddeld veel lucht te zuiveren. Ze worden bovendien bewust gekweekt en zonder plastic verpakt in een afbreekbaar FSC-potje.

Het lijkt misschien niet nodig, een luchtzuiveraar in huis halen. Maar wist je dat er ongemerkt best veel chemische uitstoot in huis plaatsvindt? Apparaten zoals printers, reguliere schoonmaakmiddelen (die hebben wij dan gelukkig weer niet) of bouwmaterialen zijn niet zo gezond. Ogreen Clean Machines zuiveren die ongezonde stoffen (zoals formaldehyde, benzeen, tolueen, aceton, ammonia en verschillende soorten alcohol) uit de lucht én omdat het planten zijn zetten ze CO2 om in zuurstof (we love fotosynthese!). Het verschil tussen planten van Ogreen en andere 'luchtzuiverende' planten is dat de Clean Machines tot wel 30 m2 lucht per plantje zuiveren. Dat is veel meer dan gemiddeld. Hier leggen ze uit hoe dat wetenschappelijk allemaal werkt. Er zijn verschillende varianten te koop, op elke plant staat aangegeven hoeveel lucht hij zuivert.

Wij kochten een Ogreen Champ die inmiddels al een aantal weken 30m2 lucht zuivert in ons appartement. De plant lijkt op een vetplant en is dus ideaal voor mensen zonder groene vingers. Geen plastic, een milieuvriendelijk en duurzaam gekweekt plantje en een stijlvolle pot (die biologisch afbreekbaar is en dus maar een week of twee meegaat). Kende jij Ogreen al?

You Might Also Like

2 reacties

 1. Leuk! Het staat ook gewoon heel gezellig, een plantje in huis. Weet jij of de planten van Ogreen meer zuiveren dan 'gewone' planten?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het staat supergezellig! Wat betreft je vraag. We vertrouwen daarvoor op de site van Ogreen, waarop ze zeggen dat ze alleen planten in het assortiment opnemen die meer zuiveren dan andere planten. Ze zijn daar speciaal op gekweekt. Dit zeggen ze er zelf over:
   "Niet alle groene planten zijn luchtzuiverend. Ogreen planten wel. De meeste planten zuiveren maar 1m2 of 2m2, maar de Ogreen planten zuiveren minimaal 10m2 en zelfs vaak 20m2 of 30m2. Wij hebben meerdere plantsoorten hierop getest en de planten uitgekozen die boven modaal hebben gescoord op luchtzuivering."

   Dat betekent dus dat Ogreen planten veel meer (of veel beter) lucht zuiveren dan andere planten. En dat zelfs niet eens alle planten echt lucht zuiveren (maar natuurlijk wel voor meer zuurstof zorgen). Als je het interessant vindt, is op deze pagina meer informatie te vinden: http://www.ogreen.eu/nl/wetenschappelijk-onderzoek

   Verwijderen

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl.

Facebook