Docutip: How to change the world

10:20


Als je hem in de bios wilt zien moet je rennen, maar dat je hem moet zien is zeker: How to change the world, over het ontstaan van Greenpeace is een unieke documentaire met beelden die je nog wel een tijdje bijblijven. Over revoluties, organisaties en activisme, maar bovenal over de eerste groep die het redden van de aarde tot een mediabom wist te verheven. 

Onwijs toffe geschetste animaties afgewisseld met echte beelden uit de geschiedenis van Greenpeace: de docu 'How to change the world' zit gewoon goed in elkaar. En daar hou ik van. Een verhaal in chronologische volgorde - heel fijn - gebaseerd op de dagboeken van Bob Hunter: de oprichter van de beweging. 


Daarnaast komen alle andere Greenpeaceleden van het eerste uur aan bod en leer je al snel hoe de organisatie uit heeft kunnen groeien tot zoiets groots - en wat de oprichters hier van vinden. Ik was vooral onder de indruk van Paul Watson, die ik tijdens We Love Green Festival in Parijs mocht ontmoeten en waarvan ik geen idee had dat hij zo'n activist was. Nergens bang voor, ook niet als hij door een zeehondenvloot werd gewaterboard omdat hij de jacht op zeehonden probeerde tegen te houden. Geniaal. 

De hipster style beelden, het makkelijk te volgen verhaal en de afwisseling met animaties maken deze documentaire een echte aanrader. Het liefst zou ik alles vertellen, maar omdat ik weet dat de film meer indruk maakt als je niet het hele plot weet, houd ik mijn mond. Ga het zelf maar zien!Bron foto's en meer informatie: http://howtochangetheworldmovie.com/press/


You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook