DIY Kerstslinger

11:07

Tijd om te knutselen! We schreven eerder een blogpost over een plasticvrije kerst en één van onze tips was om aan de slag te gaan met karton. Bijvoorbeeld om deze súperleuke kerstboomslinger te maken.

Eigenlijk heb je alleen karton (of oude kranten, tijdschriften, gebruikt inpakpapier of reclamefolders), een touwtje of lintje (wij gebruikten baker's twine, waarvan we nog een paar rollen hadden liggen), een schaar en wat lijm nodig. Wij hebben kasten vol knutselspullen van voor onze zero waste bekering, dus hadden alles in huis om aan de slag te gaan.

Stap 1: kies een vormpje
Bedenk wat voor vorm je aan je slinger wil hangen. Wij kozen voor kerstboompjes, maar je kunt natuurlijk ook je creativiteit uitleven op rendieren, kerstballen, kerstkransen of sterren. Ik heb één keer een boompje geknipt uit dun papier en die als mal gebruikt om hem nog een aantal keer uit karton te knippen.

Stap 2: slingeren maar
Bevestig je uitgeknipte vormpjes met lijm (lijm twee boompjes op elkaar met het touwtje ertussen) of een nietje (alleen bij papier met een drukke print) aan je slinger. En that's it! Je hoeft nu alleen maar een leuk plekje uit te kiezen om hem op te hangen.


Is jouw huis al klaar voor de kerst?

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook