Duurzame voornemens

10:01


Het is bijna kerst en dat betekent dat ook het nieuwe jaar niet lang meer op zich laat wachten. Tijd voor goede voornemens dus. Of in ons geval: duurzame voornemens. Vorig jaar zijn we begonnen met het maken van duurzame voornemens en dit jaar gaan we daar gewoon mee door. We delen een paar van onze voornemens, misschien dat ze je inspireren om van 2016 een nóg duurzamer jaar te maken!
  • Composteren, het is ons nog steeds niet gelukt om hier een goede oplossing voor te vinden
  • Meal preppen, oftewel maaltijden voorbereiden. Zo af en toe lukt het ons, maar veel vaker schiet het erbij in. En dat terwijl een goede voorbereiding heel veel tijd én afval scheelt.
  • Focussen op ervaringen, dit voornemen maakten we vorig jaar ook en gaat eigenlijk heel goed, maar kan altijd beter. We namen in 2015 bijvoorbeeld een abonnement op de bibliotheek (we kochten eerder héél veel boeken), een Cinevillepas en een Museumkaart. In 2016 willen we vooral ook bij het geven van cadeautjes op ervaringen focussen. Dit jaar gaven we vrienden en familie bijvoorbeeld al concertkaartjes, een kookworkshop, een dagje kerstmarkt en een weekendje kamperen.
  • Capsule wardrobe perfectioneren, we schreven er al een paar keer over, maar ook volgend jaar kopen we alleen tweedehands kleding of fair en slow fashion
  • Meer groen in en om huis. Ondanks onze absoluut-niet-groene-vingers, gaan we het toch gewoon proberen: groener wonen.
 
PS Heb je zelf geen zin om duurzame voornemens te verzinnen? Opgemärkt maakte een hele toffe Duurzame Voornemenskalender (gedrukt op chloorvrij gebleekt papier van afvalhout) die je op duurzamevoornemens.nl kunt bestellen. Perfect als kerstcadeau!

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook