Hotspot: Charlie + Mary in Amsterdam

09:41
 Op zoek naar duurzame kleding die niét suf is? Ga dan snel naar Amsterdam en breng een bezoekje aan Charlie + Mary. Deze duurzame concept store in de leukste buurt van onze hoofdstad, de Pijp, biedt de tofste duurzame merken, waaronder ARMEDANGELS, PeopleTree en StudioJUX én weet precies hoe je duurzaamheid aan moet pakken: maak het stijlvol.


De gevel van Gerard Doustraat 84 springt er meteen uit: wat een toffe kleur! Binnen kun je je bovendien nog meer laten verleiden, want ook aan het interieur is heel veel aandacht besteed. Denk aan mooie overzichtelijke industriële rekken met niet teveel kleding, cactusjes en industriële lampen, afgewisseld met wat toffe eyecatchers. Bijvoorbeeld de ouderwetse ladekast; we want!
Aan de rekken hangen zowel dames- als herenkleding. Van de prijskaartjes moesten we even slikken, maar inmiddels weten we dat duurzame mode niet onbetaalbaar is, maar dat niet-duurzame mode gewoon te goedkoop is. Bovendien is de kleding gemaakt van mooie materialen, waardoor het natuurlijk veel meer waar voor je geld is.

Perfecte winkel dus om te shoppen voor je minimalistische garderobe en ons stappenplan voor een capsule wardrobe in de praktijk te brengen! Toevallig hingen er tijdens ons bezoekje veel kleren aan het rek die precies in mijn kleurenpalet vallen. Ik kon me met moeite bedwingen om alle rekken leeg te trekken, maar dat past natuurlijk niet bij een minimalistische kledingkast.Het leuke aan Charlie + Mary is dat ze er items hebben, die je niet overal vindt. Zo verkopen ze bijvoorbeeld de originele Swedish Stockings; panty's gemaakt van gerecycled materiaal. Daarnaast kun je ook terecht  voor onder andere duurzame tassen van O My Bag en schoenen van Toms.


Geen tripje naar de Amsterdamse Pijp op de planning staan? Charlie + Mary heeft ook een fijne webshop én een nieuwe vestiging in de Amsterdamse Foodhallen (Hannie Dankbaarpassage 6).You Might Also Like

2 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook