Capsule wardrobe update: nog net niet minimalistische kledingkast

15:32


Een tijdje geleden schreef ik over mijn ambitie om een minimalistische kledingkast te creëren. Inmiddels zijn we een aantal maanden verder en kan ik steeds meer tevreden mijn kastdeur opendoen. Bijna alles is tweedehands of duurzaam en de weinige kledingstukken die ik gekocht heb zijn allemaal van zuivere materialen.

Mijn kledingcollectie:

Duurzaam:
-    Blauw katoenen basic T-shirt van Geitenwollenshirts. Verkrijgbaar in de Geitenwollenwinkel.
-    Donkergrijs katoenen T-shirt van Geitenwollenshirts.
-    Lichtgrijs T-shirt van ARMEDANGELS
-    Zwart T-shirt van VanNature
-    Wit t-shirtje H&M Conscious collectie
-    Stanley & Stella t-shirt met Opgemärktprint
-    TOMS ballerina’s

Tweedehands kringloopparels uit Parijs:
-    Zwart wollen vestje van Saint James
-    Dikke wintervesten in geel, groen en olijfkleur
-    Zwarte broek van Tommy Hilfiger
-    Spijkerbroek van Levi’s
-    Witte blouse van Topshop (100% katoen)
-    Gestippelde blouse van zijde
-    Blauwe dunne jurk van COS
-    Blauwe dikke jurk van L.K. Bennett
-    Blauwgrijze trui
-    Camelkleurige winterjas
-    Grijze herfstjas (gekregen van mijn buurmeisje)
Tweedehands kringloopparels uit Nederland:
-    Gestreepte oversized blouse van 100% katoen uit Deventer
-    Zwart jurkje van Mango Basic van Zora in Amsterdam Oost
-    Bruin shirt van zijden/katoenmix van Zora
-    Zijden jurk van Stella McCartney via Marktplaats
-    Blauw wollen jasje van Margootje Vintage
-    Blauw-wit gestreepte trui van Margootje Vintage

Niet duurzaam of tweedehands – merendeel al in mijn collectie sinds een paar jaar:
-    Lange zwarte jumpsuit
-    Blauw gestreepte blouse van H&M
-    Geel vestje van Bershka
-    Zalmkleurig jurkje van Vila – gedragen op bruiloft in 2014
-    Kanten jurk van H&M – gedragen op mijn kerstgala in 2011
-    Zwart colbertje – al in de collectie sinds 2008
-    Zwartgrijs vest van de Primark
-    Mintgroen-wit jurkje van de Primark – in de collectie sinds 2010
-    NIKE sneakers (1 paar)

Er kan zeker nog iets weg of vervangen worden. In Amsterdam en Parijs had ik geen eigen wasmachine, dus was het fijn om wat meer kleding te hebben, zodat je niet haastig op zoek moest naar iets schoons. Inmiddels kan ik thuis wassen en zijn de ‘extra items’ zoals bepaalde jurkjes en Primark items. Het uitdunnen van mijn kledingkast heeft me zeker goedgedaan.Meer dan twee broeken heb je eigenlijk echt niet nodig, want nu draag je waarschijnlijk ook altijd al dezelfde twee. Hetzelfde geldt voor schoenen, hoewel ik nog wel twijfel of ik mijn (ongedragen) pumps weg moet doen. Nothing-to-wear days zijn er nog steeds, want soms heb je gewoon geen zin in dezelfde outfit, maar zelfs met een uitpuilende kledingkast had ik dit probleem.

Ook het wassen van de kleding met wasnoten bevalt erg goed. We hebben in ons nieuwe huis bovendien geen droger, dus alles wordt zonder onnodige stroom (lees aan een droogrekje) gedroogd.

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook