Skip de supermarkt: supersnel naanbrood met 2 ingrediënten

08:50

Als je zero waste boodschappen doet heb je vast gemerkt dat sommige producten écht lastig in de supermarkt te vinden zijn en écht heel erg lekker zijn. Dat heb ik in ieder geval met naanbrood. Bij mijn favoriete Thai bestel ik standaard naanbrood met mangochutney omdat ik simpelweg verslaafd ben geworden bij de eerste hap. Toen ik weer hunkerde naar mijn naan, maar geen zin had om ervoor door de regen te fietsen ging ik op zoek naar een recept voor het maken van je eigen naan. En het mooiste was: ik hoefde niet eens de deur uit om ingrediënten voor de naanbroodjes te maken! 

Dit recept van Uit Pauline's Keuken bestaat namelijk maar uit twee basisingrediënten, die je waarschijnlijk toch al in huis hebt: bloem en yoghurt. Ik gaf er mijn eigen twist aan en kan niet wachten tot ik bezoek heb. Dan weet ik namelijk meteen wat ik als voorgerecht ga serveren. 

Dit heb je nodig: 
(voor 2 broodjes)
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel (ik gebruikte 100 gram tarwebloem en een snufje bakpoeder en dat werkt ook prima) 
  • 75 gram yoghurt. Ik ging voor biologische magere yoghurt omdat ik dit nog in huis had, maar je kunt ook volle yoghurt gebruiken. 
Jep, that's it! Maar het kan nog lekkerder: 
  • Olijfolie 
  • Ras'el hanout kruiden
  • Snufje zout
  • Abrikozenjam/mangochutney

En zo maak je het: 
Meng het tarwebloem met de yoghurt en een snufje zout totdat je een ietwat plakkerig en elastisch deeg hebt. Tip: kneed met één hand, zodat je altijd een schone hand overhoudt. In het begin kan het namelijk nogal plakkerig zijn! Je hoeft het deeg niet te laten rijzen, dus maak er meteen een mooi bolletje van en deel dit in twee stukken. Zet ondertussen alvast je contactgrill aan, zodat deze warm kan worden. Als je meer naanbroodjes wilt maken, kun je de hoeveelheden natuurlijk verdubbelen. Rol de bolletjes uit totdat je plakjes van ongeveer 1 cm hebt. De broodjes zullen niet bollen, dus de dikte die je op de foto ziet is de dikte die ik heb aangehouden.

Mix wat olijfolie met ras'el hanoutkruiden (of andere kruiden die je lekker vindt) en een snufje zout. Bestrijk met een kwastje de olijfolie over de broodjes; lekker royaal is het lekkerst. Leg vervolgens de broodjes onder de contactgrill. Als je deze niet hebt, kun je ook een grillpan verwarmen op het vuur of de broodjes in een pan bakken. Bak de broodjes ongeveer 2-3 minuten aan elke zijde (of leg ze onder de contactgrill totdat ze goudbruin zijn). Et voilà! Nee, dit is geen grap.. Dit was het! Supersnel en extreem lekker. 

Voor het serveren van de broodjes kun je een lekkere abrikozenjam of mangochutney toevoegen om de broodjes in te dippen. Ook lekker: homemade houmous of baba ganoush.  Ik mixte abrikozenjam met de overgebleven olijfolie met ras'el hanout, wat paprikapoeder en een beetje peper. Sweet en spicy; I like it!


You Might Also Like

1 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook