Gerecycled goud om een statement mee te maken

15:17


In de kledingindustrie is een heleboel ruimte voor verbetering, ik denk dat iedereen dat wel weet. Wij kopen daarom zelf alleen nog maar tweedehands of duurzame fairtrade kleding. Geen nieuwe kleding betekent natuurlijk minder afval, maar door af en toe ook verantwoorde kleding te kopen, dragen wij een beetje bij aan de verbetering van de kledingindustrie. Dat is de reden dat wij de slow fashion awareness bracelent van The New Luxury kochten.Het armbandje is handgemaakt en verzilverd en verguld met 24 karaat hergebruikt goud. De bedel aan het armbandje heeft de vorm van een druppel. Dit staat symbool voor alle misstanden in de kledingindustrie. Het is de symbolische druppel die aangeeft dat genoeg genoeg is en het tijd is voor verandering. Door een foto van het slow fashion armbandje te delen op twitter of instagram, laat je zien dat je eerlijk geproduceerde kleding en slow fashion steunt en een voorstander bent van een transparante kledingindustrie. Daarnaast gaat voor elke verkochte armband 1 euro naar Fashion Revolution, een organisatie die zich inzet voor een transparantere fashion industrie (zij zitten bijvoorbeeld achter de 'who made my clothes'-campagne die je misschien wel kent).De armband en de bijbehorende #TheNewLuxury-campagne is een initiatief van Papita, een webwinkel met verantwoorde producten die zoveel mogelijk biologisch en fairtrade zijn. Hun idee achter The New Luxury is een herziening van de definitie van luxe. Producten moeten een positieve impact hebben op de omgeving.  The New Luxury omschijven zij als volgt:
Producten gecreëerd met aandacht voor het gehele plaatje en niet alleen het oog. Het kunnen producten zijn met een betere kwaliteit, gemaakt met vakmanschap, in een kleine productie oplage, van biologische en organische materialen, minimale waste, eerlijke lonen, minimale belasting voor het milieu, eerlijke inkoop en noem het maar op. Producten die een positieve impact hebben op de wereld om ons heen en waarvan de aankoop ervan meer is dan een betaling, maar een stem vóór.

Wij vinden de armband naast een toffe actie ook nog eens erg mooi. Hij is subtiel en simpel en daardoor heel draagbaar. Papita verstuurde de armbandjes plasticvrij in een kartonnen doosje met vloeipapier naar ons toe. Je kunt de armband hier kopen. Wat vinden jullie van deze actie?

You Might Also Like

1 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook