Duurzaam dagje Deventer

07:46


Mocht je op zoek zijn naar een leuke bestemming voor een duurzaam dagje weg, neem dan zeker Deventer in overweging. Je vindt hier volop tweedehands boekenwinkeltjes, een wereldwinkel en een Humanitas winkel, veel tweedehands kledingwinkels met een zeer wisselend aanbod, een Dille & Kamille en allerlei leuke koffie- en lunchtentjes. Wij zetten in deze post acht leuke hotspots – in willekeurige volgorde – op een rijtje!

1. De Vrije Vogel
In een voormalige gevangenis vind je een winkel met leuke cadeautjes en decoratie voor in huis. Ze verkopen er een mix van vintage en nieuwe spullen. De tweedehands spullen zijn erg leuk, zo hadden ze een paar mooie schoolplaten, leuke opbergblikken en originele decoratiespulletjes die ik met moeite kon laten staan.
De Vrije Vogel - Walstraat 20 

2. De Theesteeg
Het meeste is niet biologisch, maar de thee uit de Theesteeg is wel los te koop! De bakken staan letterlijk in een steegje, naast Roemar koffie & thee, waar de Theesteeg bijhoort.
Roemar - Walstraat 45

3. Coffee Together
Industrieel, robuust, hipster – Coffee Together is een moderne koffietent. Een betonnen vloer, een hark aan de muur die als kapstok dient, stopcontacten om je laptop of telefoon op te laden, een gitaar voor als je even muziek wil maken, je vindt het hier allemaal. De thee wordt geserveerd in een inventieve theepot zonder zakje. De zelfgemaakte ijsthee (wel even vragen of je hem zonder rietje mag) en de biologische citroencake zijn een aanrader. 
Coffee Together -  Lange Bischopstraat 40

4. Hoge Ramen
Niet alles in deze winkel is duurzaam, maar er is keuze genoeg. Zo verkopen ze wasnoten van Seepje, de Humble Brush, veel bamboe keukenspullen, emaillen servies en BeeSeedzz. Verder vind je veel dingen van natuurlijke materialen zoals kurk en aardewerk. Ben je op zoek naar een leuk cadeautje? Dan moet je hier zeker even binnenlopen.
Hoge Ramen - Grote Overstraat 48

5. Appel & Ei
Rekken vol tweedehands kleding en een kast vol tweedehands kopjes, lijstjes en blikjes. Het kledingaanbod is niet helemaal mijn stijl, omdat er veel synthetische materialen en drukke printjes tussen zitten, maar de theepotjes en schilderijtjes zijn wel erg leuk.
Appel & Ei - Kleine Overstraat 36

6. De Noorman
We plaatsten al een blogje over ons bezoek aan De Noorman. Je kunt hier terecht voor een heerlijke Scandinavische lunch of een uitgebreide fika. Als we teruggaan naar Deventer, slaan we deze plek in elk geval niet over.
De Noorman - Kleine Overstraat 41

7. Das Gute ist immer da!
Ondanks de naam is dit een heel leuk antiquariaat. Als je op zoek bent naar oude schoolplaten of landkaarten, dan is dit the place to go. Platen van Koekoek, hele grote en meer bescheiden staatkundige kaarten, - je vindt hier ongetwijfeld wat je zoekt. Voor tweedehands boeken kun je hier uiteraard ook terecht.
Das Gute ist immerda! - Kleine Overstraat 33

8. De Amaranth
In dezelfde straat als de Wereldwinkel, vind je De Amaranth. Hier verkopen ze duurzame kleding, sloffen en sokken van Glerups en de My Paper Bag. Het is wat prijzig, maar alles is biologisch en verantwoord, zonder dat het stoffig wordt.
De Amaranth - Nieuwstraat 81


Ook heel leuk
Omdat ik maar een dagje in Deventer was, heb ik niet alle hotspots die ik tegenkwam kunnen bezoeken. Voor de volgende keer heb ik daarom dit nog op mijn lijstje staan:
Brood van Joop, hier kun je lunchen met biologisch ambachtelijk brood, eerlijke koffie en thee (Grote Poot 12).
Dol op Wol, een winkel vol ecologische katoen, bamboe en wol (Kleine overstraat 6).
Bij Opa, bij opa geloven ze in hergebruik en duurzaamheid, je kunt hier een schap huren en spulletjes verkopen (Brinkgreverweg 130).
De Kleinste Soepwinkel, soep van biologische ingrediënten uit de kleinste soepfabriek van Nederland. Ook geschikt voor vegans (Kleine Overstraat 46)

Wat is jullie favoriete plek in Deventer?

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook