Groen doen in huis (zonder groene vingers)

14:18


Ik ben gek op planten, maar helaas niet geboren met groene vingers. Tel daarbij op dat ik geen balkon of tuin heb en zo vergeetachtig ben als een zeef en je hebt de ultieme groene mislukking te pakken. Althans, dat dacht ik. Totdat ik de vetplantjes ontdekte. Lekker hipster en heerlijk onderhoudsvrij! En nu wil ik meer. Meer planten en mezelf uitdagen om meer aan de slag te gaan!

Sinds ik, vanwege mijn vakantiewerk, dagelijks langs de IKEA fiets, heb ik het woonwarenhuis inmiddels al aardig wat bezoekjes gebracht. Niet alleen vanwege de lekkere vegetarische (!) balletjes in het restaurant, maar ook omdat ik verliefd ben geworden op de vetplantjes in het assortiment! De planten zijn ongeveer 2 euro per stuk en je vindt deze succulents in allerlei soorten en maten. 


Ook het drakenpalmpje (zie foto hierboven achteraan) komt van de IKEA. Voor slechts 1 euro kocht ik meer dan een jaar geleden een palmpje en, ondaks wat gele sliertjes, is hij nog steeds niet doodgegaan. Wat een doorzetter! Daarom heb ik er nog eentje gekocht, omdat hij er ook gewoon heel gezellig uitziet. 


Omdat ik de plantjes niet in hun plastic (!) potjes wilde laten zitten, besloot ik ook een bezoekje te brengen aan de Intratuin. Voor 70 cent krijg je een terracottapotje, die je op een schoteltje of vintage onderzettertje kunt zetten om het water in af te voeren. Daarnaast staat terracotta echt superleuk bij een witte muur en zie je het nu ook overal terugkomen. Cheap en chique, what's not to like?


Aangemoedigd door het frisse groene welkomthuisgevoel van mijn vetplantjes kocht ik bij de Intratuin ook nog deze plant, de Calathea Zebrina, omdat ik he-le-maal weg was van zijn blaadjes. Ze zijn superzacht en zien er vet gezellig uit! Hij heeft wel iets meer water nodig dan mijn vetplantjes, dus ik vind het nog wel een uitdaging. 


Ook besloot ik een begin te maken met mijn goede voornemen om te gaan urban gardenen. Helaas was dat een stuk minder succesvol. Ik kocht twee kruidenplantjes die in veel zonlicht moesten worden geplaatst. Perfect voor mijn vensterbank, dacht ik. Helaas zijn de plantjes nu al (2 dagen vergeten water te geven) behoorlijk uitgedroogd/verbrand door de zon en probeer ik ze nog van hun dood te redden. Helaas ga ik een weekendje weg, dus of het gaat lukken is nog maar de vraag... De tijm ziet er herstellend uit, maar de minibasilicum (ik vond het zo schattig), is misschien toch ietsjes te zwak voor mijn twee linker mintgroene vingers...


You Might Also Like

2 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook