De perfecte Portobello Burger van the Green Kitchen

21:04


Ik ben dol op lekker eten, vooral als ik het héél simpel zelf kan maken. Daarom stond het kookboek van The Green Kitchen al een tijdje bovenaan mijn lijstje. Op een regenachtige zondag in een knusse boekwinkel hakte ik de knoop door: het boek werd afgerekend én we stelden onszelf de challenge om één keer per week een gerecht uit The Green Kitchen te maken. Met onmiddellijk succes gelukkig, dat we nu graag met jullie delen. We hebben het recept een klein beetje aangepast, omdat we bijvoorbeeld geen onverpakte erwtenkiemen konden vinden. Toch is de smaak er niet minder om. Het is zó easy!
Voor dit gerecht heb je eigenlijk heel weinig nodig
Voor de burger
- Grote portobellos (bij de Marqt en Ekoplaza zijn ze los verkrijgbaar). Hou per burger één portobello aan. 
- Vers knapperig brood of zachte bolletjes van de bakker.
- Perziken. Één (of een half) per burger

Voor de marinade
- Verse koudgeperste olijfolie
- Rozemarijn en tijm - vers het lekkerst, gedroogd kan ook prima 
- Citroensap
- Snuf peper en zout 

Voor de guacamole op de burger
- Avocado
- Tomaatjes
- Vers citroensap
- Olijfolie
- Bosuitje
- Kruiden naar smaak
- Snuf peper en zout
En zo maak je het 
Het fijnste is om een grillpan of tosti-grill te hebben. Een barbecue kan ook prima. Verder heb je eigenlijk niets nodig. 
Maak eerst alvast de guacamole. Prak avocado, meng er wat kleingesneden tomaatjes door, wat olie en kruiden en wat bosuitjes. Je kunt eventueel de staafmixer gebruiken om de guacamole helemaal smooth te maken, maar met stukjes is hij eigenlijk ook heel lekker!


Marineer de portobello's in het olijfoliemengsel. Je kunt het met een kwastje op de paddenstoel smeren, zodat alles lekker een kruidige smaak heeft. Leg ze vervolgens op de grill totdat ze helemaal warm zijn. Het ruikt meteen éxtreem lekker in je keuken: beware!
Rooster ondertussen je broodjes. Snij je perziken doormidden en leg ze ook even onder de grill. Nu kun je in principe al beginnen met het bouwen van je broodje: smeer je versgeroosterde brood met een flinke klodder guacamole, leg de portobello erop, vervolgens de perzik en daarna weer een broodje. Je kunt ook sla, tomaat of bijvoorbeeld alfafa toevoegen om wat extra knapperig en fris groen te krijgen. En ja.. dat was het eigenlijk: hóé simpel wil je het hebben?

Nog één waarschuwing: eet dit broodje niet op je eerste date. Het is namelijk echt onmogelijk om op een charmante manier een portobelloburger te verorberen. Je bent gewaarschuwd ;)

You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook