Kladdkaka: Zweedse sticky chocoladetaart

15:54

Zweden zijn een stuk duurzamer dan wij, en ze hebben een stuk lekkerdere chocoladetaartjes. Het was dus een kwestie van tijd voordat deze kladdkaka op Emma+John zou verschijnen. Kladdkaka is een soort sticky fudgy brownie - en ja, dat is net zo lekker als het klinkt. Absoluut niet gezond, maar wel prima zero waste te maken (alleen de boter kan lastig zero waste te vinden zijn).
Dit blog verschijnt ook als gastblog op www.opgemarkt.nl.
Je hebt maar zes ingrediënten nodig:
  • 100 gram gesmolten boter
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels cacaopoeder (pure cacao)
  • 1 kopje bloem (1,5dl)
  • 2 kopjes suiker (3dl)
  • snufje zoutBereiding
Klop eerst de eieren en de suiker door elkaar totdat het een luchtige, smeuïge crème wordt.  Voeg cacaopoeder, bloem en zout toe (om klontjes te voorkomen kun je dit eerst in een apart schaaltje door elkaar mixen en door een meelzeef halen). Klop het mengsel helemaal glad. Voeg tot slot de gesmolten boter toe (die hoeft niet eerst af te koelen, warm gaat het makkelijker) en klop het nog een keer glad. Je hebt nu een dikke pasta. Schep dit in een met boter ingevette (spring)vorm en zet hem ongeveer 30 minuten in een op 160 graden voorverwarmde oven. 

De taart is goed als de bovenkant droog is en de binnenkant nog kleverig. Als je er een mes insteekt, moet die er uitkomen met wat chocoladefudge eraan.


You Might Also Like

0 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook