Plasticvrij toiletteren

17:06

Het is niet het meest glamoureuze, chique onderdeel, maar het is wel één waar de meeste vragen over komen: plasticvrij toiletteren. Er zijn hier, binnen de 'zero waste community', heel veel verschillende meningen en visies over. Wij zetten ze allemaal even op een rijtje.

1. Puur natuur
Deze groep die hards, waaronder Paris To Go en No Impact Man, gebruiken geen enkele vorm van toiletpapier meer. Een beetje water volstaat volgens hen. Verder wijden ze er niet erg over uit.

2. Toiletpapier in plastic
In bijna elke biologische supermarkt kun je wel toiletpapier kopen. Het enige nadeel: vaak is dit wcpapier verpakt in plastic. Check voor de zekerheid even of het biologisch afbreekbaar plastic is, want dan kun je het gewoon composteren. Zo niet, houd er dan rekening mee dat je dus sowieso plastic aanschaft dat je na gebruik moet weggooien.

3. Toiletpapier in karton
Ja, het bestaat! En het is online te bestellen: toiletpapier in een papieren verpakking. Ietwat aan de prijzige kant, maar wel 100% afbreekbaar. Bedenk wel dat de verzending niet helemaal zero waste is, dus zoek eerst in je lokale supermarkt.

4. Rollen per stuk
Dit zie je vaak in de (zero waste) supermarkten terugkomen: rollen toiletpapier die je per stuk kunt kopen. Erg fijn omdat je geen verpakking hebt natuurlijk, maar vergeet niet even te vragen hoe de producten aangeleverd worden. 

5. Herbruikbaar toiletpapier
Het komt echt voorbij: herbruikbaar toiletpapier. In andere woorden: biokatoenen doekjes die je iedere keer weer kunt afspoelen. Voor mij gaat dit echt te ver, maar ik kan niet ontkennen dat het wél zero waste is.

Wat vind jij het meest aantrekkelijke alternatief? You Might Also Like

3 reacties

Contact

Wil je een aanvraag voor een lezing of workshop doen? Mail dan naar lezing@hetzerowasteproject.nl

Heb je een adresje voor op de bulkkaart? Mail dan naar bulk@hetzerowasteproject.nl. Persaanvragen en interviewverzoeken pers@hetzerowasteproject.nl

Facebook